Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 23 juli 2016

Dagtekst van Zaterdag 23 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 23 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Mediamieke vermogens - waarom zij die ze bezitten, het mannelijk principe in zich moeten ontwikkelen

"Waarom lijden zoveel mensen aan psychische onevenwichtigheden? Omdat zij innerlijk te veel hun vrouwelijke kant hebben ontwikkeld, die passief en ontvankelijk van aard is. Zo openen zij zich zonder onderscheid voor alle invloeden, en na enige tijd weten zij zich geen raad meer. Voortaan moeten zij zichzelf analyseren, en de gevolgen voor hun innerlijk bestuderen van alle invloeden die zij ondergaan, zodat zij alleen de heilzame invloeden behouden en de andere afweren. Met andere woorden, zij dienen het mannelijk principe dat zij ook vanbinnen bezitten, te ontwikkelen.

Het mannelijk principe ontwikkelen, dienen vooral zij te leren die mediamieke gaven bezitten, gaven die specifiek vrouwelijk zijn voor zover ze ontvankelijkheid veronderstellen. De kristallen bol, die sommige helderzienden gebruiken als hulpmiddel, komt overeen met het vrouwelijk principe in de natuur: het water. Het medium is ontvankelijk voor de geesten en stromen uit de onzichtbare wereld. Maar die geesten en stromen zijn niet allemaal lichtend, zuiver of heilzaam en het is dus belangrijk dat personen die psychisch gevoelig zijn deze niet alleen leren onderscheiden, maar ook hun wilskracht ontwikkelen – het mannelijk principe – om duistere geesten en stromen te kunnen afweren."


Heavenletter 5720: Kijk naar Regenbogen! / 23 juli 2016

Kijk naar Regenbogen!
Brief uit de Hemel
23 juli 2016

God zei:

Stop met mopperen over het leven. Mopperen betekent klagen. Het is niet slim om te klagen over het leven. Zo velen van Mijn kinderen zijn erg goed in het vinden van fouten. De hemel mag weten hoevelen mopperen over het leven net zo gemakkelijk hebben gevonden als het eten van taart.

Kijk naar de lucht. Kijk naar de kleuren van een regenboog. Kijk naar flikkerende sterren. Kijk naar de gele zon.

Als je vrede in de wereld wilt, breng vrede naar de wereld. Wees de vrede.

Als je vreugde in de wereld wilt, breng vreugde naar de wereld. Wees vreugde zelf.

Als je een hoge vibratie wilt brengen naar de wereld, straal een hoge vibratie uit. Wees dat wat je verlangt.

Op deze dag van je leven / 23 Juli 2016 / Neal Donald Walsch

23 Juli 2016 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat roepingen die we wilden nastreven, maar dat niet deden,
bloeden, zoals kleuren, over het geheel van ons bestaan.

Honoré de Balzac zei, en hij had gelijk.
Laat niet nog een dag voorbijgaan zonder de roeping
van de oproep van jouw ziel na te streven.
En doe niet alsof je niet weet wat het is. Natuurlijk weet je dat.
Je kunt het voelen in je maag telkens als je erover nadenkt,
wanneer je een andere persoon het ziet doen.

Het leven is zo erg kort. Doe nu wat je verlangt om te doen in jouw leven.
Je hoeft niet "jouw dag baan op te zeggen" om dit te doen.
Je kunt dit doen als je ervoor kiest, maar je hoeft het niet te doen.
Veel mensen brengen hun roeping naar voren terwijl zij hun
 'gewone baan"  op de achtergrond blijven doen".
Dat kun jij ook. Kom dan tot rust in je roeping
en zet het om naar jouw "reguliere baan."
Maar je moet vanaf vandaag energie geven aan jouw roeping.
Ik bedoel, vandaag.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl

De Raad van Stralend Licht De Belofte van Ascentie / 21 Juli 2016 / Ailia Mira (Meredith Murphy)

De Raad van Stralend Licht
De Belofte van Ascentie
21 Juli 2016 / Ailia Mira (Meredith Murphy)

Wij Groeten Jullie in Liefde,
Enorme veranderingen doen zich voor in jullie levens en in de levens van anderen op jullie planeet. Wij wensen om jullie vandaag te herinneren aan de belofte van Ascentie.
Eerst, zullen wij beginnen door jullie enige geruststellende inzichten aan te bieden om jullie te helpen in/naar een staat van vrede te verschuiven.
Wij wensen te bevestigen dat wij weten dat velen van jullie de laatste tijd aan het worstelen zijn, en wij gaan door met jullie bemoediging en geruststelling aan te bieden dat alles goed is. Wij weten dat jullie je uitgedaagd mogen voelen en wij wensen te bevestigen dat wat jullie ervaren geen stap achterwaarts is. Wat nu aan het plaatsvinden is, en dat altijd doet, is een bevordering van jullie goddelijke belichaming.

Een Schrijven van de Schepper / 22 juli 2016 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
22 juli 2016 / door Jennifer Farley,
Het Bijzondere Ding

divine-guidance

Als je voor een moment, denkt dat je bestaan niet Goddelijk is, denk dan opnieuw.
Je werd gemaakt op basis van de bijzonder ding waar Het Universum van is gemaakt ............
Het Goddelijke.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


vrijdag 22 juli 2016

Update Benjamin Fulford, 19 juli 2016, Overal chaos als de ‘world order’ doorgaat in te storten terwijl de nieuwe eeuw begint

Update Benjamin Fulford, 19 juli 2016,
Overal chaos als de ‘world order’ doorgaat in te storten terwijl de nieuwe eeuw begint
De wereldsituatie wordt toenemend chaotisch met belangrijke gebeurtenissen die plaatsvinden in Turkije, Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, China, en overal. De gebeurtenissen zijn allemaal verbonden met de doorgaande instorting van de wereldstructuur die aan het einde van de tweede wereldoorlog in gang werd gezet. De Chinese regeringsanalisten geloven dat de hele huidige wereldarchitectuur in het jaar 2018 een volledige systeeminstorting zal lijden waarna een nieuwe, verbeterde structuur het zal vervangen. Om deze reden verwachten zij toenemende wereldonrust tussen nu en dan.

Laat ons beginnen met te kijken naar de poging tot staatsgreep in Turkije afgelopen week. Mossad bronnen probeerden de poging aan Rusland te pinnen en voegden toe “dit was pas ronde een”. Echter, Pentagon bronnen zeggen dat jets gevlogen door in Saoedi-Arabië getrainde Israëlische piloten uitvlogen van de NATO luchtmachtbasis in Incirlik en een helder flitsend maar niet erg beschadigend iets lieten vallen dat een lage graad nucleair wapen veroorzaakte voor het Turkse parlementsgebouw gedurende de gepoogde omverwerping van president Recep Erdogan.6e Graancirkel Formatie 2016, / 21 juli 2016

6e Graancirkel Formatie 2016, Palingstraat in Hoeven
21 juli 2016

Woensdag 20 juli omstreeks 23:30 uur kreeg Robbert het bekende onrustige gevoel en wist dat er op dat moment een formatie ontstond. Hij vertrok met Roy naar de polder. Hij kon precies de formatie beschrijven op afstand. Robbert kreeg beelden door dat het aan het einde van de Palingstraat lag....

Onderweg zag hij voor zijn geestesoog twee cirkels die verbonden waren met een lijn, om de bovenste cirkel een ring met op de ring een kleinere cirkel. Om de onderste cirkel zat een halve sikkel.

Daar aangekomen bij het veld bleek de vorm van de formatie exact te kloppen.
Robbert en Roy bleven een tijdje in de cirkelformatie. Toen ze uit de cirkel liepen om naar huis te gaan voelde Robbert duidelijk een soort elektromagnetische energie. Robbert werd zich naderhand in zijn geest ook nog bewust dat er een buitenaards schip boven de formatie hing in het onzichtbare die de cirkel oplaadde met een sterke positieve helende energie die de cirkelformatie voorzag van een soort download van een goddelijk bewustzijn.

Mensen kunnen ook meer inzicht krijgen als ze de cirkel bezoeken.

“Maak de Weg vrij voor een Ontmoeting!” Een bericht van Ashtar / Door Elizabeth Trutwin op 7 Juli 2016

Maak de Weg vrij voor een Ontmoeting!”
Een bericht van Ashtar
Door Elizabeth Trutwin op 7 Juli 2016
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Groeten! Dit is Ashtar die vanaf de Nieuw Jeruzalem rapporteert aan de Grondbemanning.

In verbinding vanaf hun vlaggenschepen willen andere sterrenmeesters zich via deze boodschap beschikbaar stellen aan elk van jullie als gidsen die jullie kunnen roepen omdat jullie nooit alleen zijn.

Zij groeten jullie en doen mee in deze transmissie. Maitreya vanaf zijn schip The Star. Aartsengel Michael vanaf zijn schip De Nieuw Bethlehem. Aartsengel Metatron vanaf zijn schip De Methusalem. Athena, mijn wederhelft, vanaf haar schip De Duif. Moeder Sekhmet vanaf haar schip Niburu. Alle schepen verwelkomen jullie.

Ik ben hier vandaag gekomen om jullie te vragen of jullie je klaar willen maken voor onze aankomst op Aarde. Als jullie kijken naar de duidelijke leugens van de door de regeringen uitgekozen officials is het zeer duidelijk geworden wat hun lot zal zijn.


Heavenletter 5719:Wanneer Je Leeft in een Vallei / 22 juli 2016

Wanneer Je Leeft in een Vallei
Brief uit de Hemel
22 juli 2016

God zei:

Wanneer je leeft in een vallei, om een bergtop te bereiken, klim je. Klimmen is je reis. Het is niet dat je absoluut de bergtop moet bereiken. Het is dat je omhoog gaat en je blijft klimmen. Het avontuur ligt veel meer in het klimmen dan in het resultaat. Toch, zijn er iedere dag resultaten.

Je bent naar iets aan het reiken en je grijpt iets, zelfs als je niet bewust kan weten wat het is dat je grijpt. Ergens verderop ligt de vallei waar je heden leeft.

Valleien zijn erg mooi en toch klim je hoger. Het klimmen is jouw leven. Soms kun je uitglijden. Soms klim je snel. Soms pauzeer je waar je bent. Soms neem je de tijd. Soms spring je er langs. Soms ben je moe. Soms wil je nooit stoppen.

Op deze dag van je leven / 22 Juli 2016 / Neal Donald Walsch

22 Juli 2016 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…

... dat het goed is om verder te gaan en een risico te nemen.

Er is geen garantie dat alles precies zal uitwerken op de manier waarop jij dat wilt,
maar er IS een garantie dat het dat onmogelijk kan doen
 als je bang bent om zelfs maar de kans te nemen.

"Wie niet waagt, die niet wint" is niet alleen een handig oud gezegde.
Het is wijsheid. Luister er naar.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Een Pracht van een Graancirkel! / 19 Juli 2016

Een Pracht van een Graancirkel!

Deze cirkel is ontdekt bij Reigate Hill in de buurt van reigate in het Engelse Graafschap Surrey op 19 juli 2016

Deze graancirkel wilde ik beslist met jullie delen. 

Een Schrijven van de Schepper /21 juli 2016 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
21 juli 2016 / door  Jennifer Farley,
Ontkennen

6a00e008cc98b3883401156fd5cb07970c-800wi

Door het ontkennen van ongeacht welk deel van jezelf,
ontken je de perfectie die Het Universum heeft gecreëerd.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Kryon: Vraag en Antwoord 717: Verenigde Staten. Frustratie. / 22 juli 2016 / Lee Carroll


717: Verenigde Staten. Frustratie.
22 juli 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, jij hebt ons verteld dat de huidige president van de Verenigde Staten een “opschudder” van energieën is, een aangewezen persoon voor veranderingen. Hoe kan ik dit rijmen in verband met het feit dat de geschiedenis en de huidige politiek van onze regering pleiten voor vrijheid terwijl zij tegelijkertijd mensen en de bronnen van de Aarde uitbuiten?

Wij hebben allemaal ons aandeel omdat wij allemaal zo afhankelijk zijn van energie van buitenaf en het is voor mij moeilijk om deze ene waarheid te accepteren (de rol van onze president) terwijl meer diepgaande handelingen precies de andere kant op wijzen?

ANTWOORD: Dit is geen spirituele vraag, maar eerder een uiting van frustratie van iemand die van de Aarde houdt.

Heb geduld, lieverd, want deze siuatie zal niet eeuwigdurend zijn.

Kryon


Dagtekst van Vrijdag 22 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 22 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het licht - het elke dag tot voedsel nemen

"Wanneer je ‘s morgens de zon ziet opkomen, bedenk dan dat die stralen die jou bereiken levende wezens zijn, die je kunnen helpen de problemen van vandaag op te lossen. Maar alleen de problemen van vandaag, niet die van morgen. Morgen zul je hen opnieuw moeten raadplegen en opnieuw slechts voor één dag. Deze entiteiten zullen je nooit een antwoord geven voor de volgende dagen. Zij zullen je zeggen: ‘Het is nutteloos voorraden aan te leggen voor meer dan één dag. Als je morgen terugkomt, zullen we je antwoorden.’

We eten elke dag en we stoppen in onze maag geen voorraad voor een hele week, maar alleen voor die dag en morgen beginnen we opnieuw. Welnu, met het licht moet dat ook zo gaan, want het licht is voedsel dat we elke dag dienen op te nemen en te verteren, opdat het in ons gevoelens, gedachten en inspiratie zou worden… Waarom volgen we voor het licht niet dezelfde logica als voor het voedsel? Men zegt: ‘Het is waar, ik heb gisteren gegeten maar dat telde voor gisteren; vandaag moet ik opnieuw eten.’ Welnu, hetzelfde geldt voor het licht."
donderdag 21 juli 2016

Aartsengel Gabriël Dagelijkse Boodschap / Woensdag 20 Juli 2016

Aartsengel Gabriël
Dagelijkse Boodschap
Woensdag 20 Juli 2016


Als jullie je goddelijke vermogen kunnen omarmen, erkennen, aanmoedigen,
 en het goddelijke vermogen ondersteunen van anderen,
zullen jullie in een situatie zijn die altijd zal groeien en uitbreiden,
 zal accepteren en toestaan, te dienen en te verheffen, te creëren en te gedijen.
Dit is de sleutel tot het zich ontwikkelen voorbij het slachtofferbewustzijn
voor eens en voor altijd.

Aartsengel Gabriel

Vertaald wakkeremensen.blogspot.nl


HALLO GELUKKIGE MENSEN! DE GELUKKIGE MENSEN DAG VIDEO. / 20 juli 2016

HALLO GELUKKIGE MENSEN!
Het is 20 juli in Australië!
Hier is het dan!

DE GELUKKIGE MENSEN DAG VIDEO.Vertrouw erop dat het je ziel verheft ... 
Verspreid deze boodschap alstublieft,
 zodat het de trilling van de hele planeet kan verheffen!
Zegeningen in overvloed op deze Happy Human Day ! Hoera!

LIEFDE, LICHT, GELACH & GOUDEN STRALEN,

Blossom G.

ASCENSIE-UPDATE 20 JULI / 20 juli 2016 / door Fran Tielemans

ASCENSIE-UPDATE 20 JULI
20 juli 2016 / door Fran Tielemans

Vandaag stond de Volle Maan in Steenbok (iets na middernacht), waarnaast Zon en Maan een T-vierkant maken met Uranus en Ram. Dit gelinkt aan de 7-energie van de maand (geconfronteerd worden met jezelf, met spiegelingen uit de buitenwereld, innerlijk werk, tegengehouden worden met als doel meer introspectie), én de 11/2-energie van deze week, in een universeel 9-jaar (afsluiting, loslaten, synthese maken) geeft aan dat er zowel bij onszelf als individu als maatschappelijk/collectief vernieuwing doorgezet wordt, en als we die vernieuwing niet willen, gaan de omstandigheden zich zodanig schikken dat we op de duur niet anders kunnen dan die noodzakelijke vernieuwing/verandering doorvoeren.

Een Schrijven van de Schepper / 20 juli 2016 / door Jennifer Farley

Een Schrijven van de Schepper
20 juli 2016 / door  Jennifer Farley,
Terugkeren….

obj555geo415shd17pg43p10
Jullie zullen, bij gelegenheid, vergeten wie jullie werkelijk zijn.
Wanneer dit gebeurt, bedenk dan dat het slechts tijdelijk is.
Terugkeren naar jullie centrum is onvermijdelijk.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Op deze dag van je leven / 21 Juli 2016 / Neal Donald Walsch

21 Juli 2016 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…
 
... dat het leven nu begint - op dit moment - niet morgen of
de volgende dag of de volgende.

Elke minuut van elk uur van elke dag, begint het leven opnieuw.
Dat betekent dat alles in een handomdraai kan veranderen.
Het betekent ook dat je een nieuw begin kunt hebben wanneer je dat wilt.

Waarom zou je die beslissing waar je over nagedacht hebt
nog een dag langer uitstellen ... zet je daarmee niet gewoon het leven zelf in de wacht?

Je hoeft niet meer dan een seconde na te denken, om precies de reden te weten
waarom je dit bericht vandaag ontvangt.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nlHeavenletter 5718: Drama Steelt Jouw Energie / 21 Juli 2016

Drama Steelt Jouw Energie
Brief uit de Hemel
21 Juli  2016


God zei:

Moet je alles ter harte nemen zoals jij doet? Heb je nog niet genoeg emotie gehad? Moet je zo teleurgesteld zijn in het dagelijkse leven? Teleurstelling ruziet/kift jouw leven uit proportie. Jouw hart laat zich zakken.

Je kan je vertrouwen verloren hebben in individuen, of, zelfs de wereld in het algemeen en aan het leven zelf en helaas, in het vertrouwen in jezelf. Je bent ontmoedigd. Gekwetste gevoelens kunnen  je geheel in beslag nemen. Gekwetste gevoelens zijn er niet om het voedsel voor leven te zijn. Je bent er niet om gekwetste gevoelens te accepteren als lot in jouw leven.

Gauw genoeg, zul je zien dat de grote drama’s die jou verslaan, enkel  voorvallen zijn die jou energie stelen. Je overdrijft. Al de toespitsingen die jou aanvechten, zijn niet de moeite waard, de emoties in hen te laten stromen. Het is bijna alsof je hebt besloten om je te laten inschrijven in het curriculum van beschadigde gevoelens. Genoeg overdreven reactie.

Dagtekst van Donderdag 21 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 21 Juli 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Een spiritueel Meester leert zijn discipelen dat het heil in henzelf ligt 

"De ware vrijheid van de mens ligt in het vermogen dat God hem gegeven heeft om alles in zichzelf te vinden. En dit is precies waarvoor een spiritueel Meester zich inspant, om zijn discipelen hiervan te overtuigen. Hoezeer vergissen zich al degenen die een meester voorstellen als een despoot die er enkel op uit is zijn macht en zijn overtuigingen op te dringen aan de anderen! In werkelijkheid heeft hij geen enkel verlangen om hun wat dan ook op te dringen. Of liever, indien hij hen van iets wil overtuigen, is het dat hun heil uitsluitend in henzelf te vinden is. En hij reikt methodes aan, wijst op nuttige ervaringen en geeft hun het voorbeeld. Zodra zij onderwezen en op de hoogte zijn, is het aan hen om zich aan het werk te zetten.

Stel dat een uitstekende kok je recepten heeft gegeven en dat je ook alle ingrediënten hebt gekocht in de beste winkels; als je niet beslist om in de keuken aan de slag te gaan om minstens een gerecht te bereiden, zul je niets te eten hebben. Hetzelfde is waar voor het spirituele leven. Als de weg daartoe eenmaal voor je openligt, als je beschikt over de methodes en het voorbeeld van je Meester, dien je alleen nog op jezelf te rekenen."


woensdag 20 juli 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 716: Universum. Wat is er nog meer? / 20 juli 2016 / Lee Carroll


716: Universum. Wat is er nog meer?
20 juli 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, wat bestaat er buiten ons Universum nog meer?

ANTWOORD: Om jouw vraag te kunnen beantwoorden moet ik hem uitbreiden. Jouw vraag is lineair en dit geldt niet voor het Universum.

Jij neemt aan dat (a) jullie Universum enkelvoudig is, en (b) dat er op een enkelvoudige manier “nog iets anders“ moet zijn.

Jullie Universum is een deel van een Multiversum van geschapen gebeurtenissen dat simultaan bestaat in verschillende tijdramen.

Zij overlappen elkaar op zeer interessante manieren en soms trekken zij samen en brengen een “big bang”-gebeurtenis voort die feitelijk een ander 4D-Universum schept. De vraag wordt dus allereerst op deze manier beantwoord: Wat er verder dan het Universum bestaat is wat er SAMEN mee bestaat, inter-dimensionaal, in dezelfde ruimte. 

Het Team Codes van Licht Activator / 19 Juli 2016 / Peggy Black

Het Team
Codes van Licht Activator
19 Juli 2016 / Peggy Black
Wij zijn hier, bieden jullie onze dankbaarheid en diepe respect aan terwijl jullie doorgaan Bewustzijn van Licht te verankeren in deze dimensie en in dit tijdskader. Wij zijn hier ook om onze ondersteuning, aanmoediging en de vriendelijke herinnering aan te bieden dat jullie een krachtige transformator zijn van misplaatste energie. Jullie zouden jezelf gemakkelijk een code van Licht Activator kunnen noemen.
Als een multidimensionaal Wezen van Lichtfrequenties en bewustzijn, heb je het fysieke lichaam dat nodig is om te wisselwerken met de dichte frequenties van de materie en deze werkelijkheid. Wij hebben waargenomen dat de fysieke ervaring vaak jullie totale focus wordt.
Wij zijn ons ervan bewust dat er een bepaalde hoeveelheid van focus nodig is om jullie fysieke vorm en bestaan te handhaven en in werking te zetten. Wij gaan door jullie eraan te herinneren dat jullie zuiver bewust Licht zijn, ondergebracht, zogezegd, in jullie lichaam.

Je bent Jong en je wilt wat… / 20 juli 2016 / Lilian Ferru


Je bent Jong en je wilt wat…
20 juli 2016 / Lilian Ferru

Lieve mensen,

Al sinds ik kan lezen verslind ik boeken. Toen ik jong was bestond er helaas geen ‘Boekhandel de Zon’. Mijn moeder bracht wel eens boeken mee, maar het spirituele aanbod was schaars. Niet te vergelijken bij wat er nu aan informatie verkrijgbaar is. Er waren toen niet eens computers.

Ik kan me geen klasgenootjes of vrienden herinneren die met astrologie of met de ‘kracht van de gedachten’ bezig waren. Op mijn zestiende ontmoette ik Jeffrey Koot. Hoewel ik het nog niet wist, zou dat een levenslange vriendschap worden. Jeffrey was eigenlijk de enige met dezelfde interesses. Hij studeerde voor hypnotherapeut. Als jong volwassene heb ik de nodige sessies gedaan met uitstapjes naar vorige levens, het helen van kindpijn, en het contact maken met mijzelf. Dat heeft enorm geholpen. Weer later brak er een periode aan waarin de mystiek mijn aandacht had, toen de affirmaties, daarna het gebed, toen allerlei therapieën en workshops. Ik was jong en wilde meer. Ik hongerde naar kennis en informatie. Wat doe ik hier? Wie ben ik? Waar ga ik naar toe? In Heerlen was niet voor loos, dus ging ik zelf lezingen organiseren. Vele jaren heb ik zo’n beetje alles dat actueel was de revue zien passeren. Soms waren er hypes, zoals met ‘The Secret’,  of thema’s als het ‘zelfgenezend vermogen’. Toen opeens draaide het een slag naar hoe we allemaal voor de gek worden gehouden met de media en de farmacie. Steeds meer mensen kwamen tot het besef dat wij in een droom leven. Niet veel later begonnen we te snappen dat we zelf onze ervaringen creëren. Niet alleen met gedachten, maar ook met gevoelens. Langzaam maar zeker komen we tot de ontdekking dat we zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen willen we werkelijk vrij zijn. Alles begint en eindigt met liefde. Liefde is het enige antwoord op álles. De kracht van het hart is duizend keer sterker dan een gedachte.