Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 22 december 2016

WINTERZONNEWENDE 2016 21 december 2016 / door Fran Tielemans

WINTERZONNEWENDE 2016
21 december 2016 / door Fran Tielemans

Zoals in oude tijden op deze dag de vuren op de heuvels werden aangestoken, als teken van de terugkeer van het licht en uit dankbaarheid om het opnieuw gaan lengen van de dagen, zo zou het goed zijn voor onszelf en het collectief bewustzijn  om vandaag de focus te leggen op het Lichte, het goede, het heldere, het positieve. Inderdaad, de energie is heftig, en er is veel woeligheid rondom ons, maar net daarom zouden we vandaag de toorts moeten aansteken in onszelf. Net daarom is het een goed idee om tot stilstand te komen, op adem te komen, en contact te maken met de hoogste Liefde, Zuiverheid, Wijsheid, Sereniteit, Vreugde en Kracht in onszelf, om ons als lotus boven de modder van allerlei ego-beslommeringen uit te tillen.

Zoals gezegd: de energie is inderdaad heftig, en kan verschillende ‘ascensie-symptomen’ opnieuw doen opduiken, zoals spijsverteringsstoornissen, suikerdips, meer eten dan gewoonlijk, gevoel van onevenwicht, plots bijna de adem benomen worden door de hoge energie, afwisseling van hyperactiviteit en diepe vermoeidheid. Ons lichaam past zich aan aan de vele energie die binnenstroomt, net zoals de Aarde dit doet, door recente aardbevingen, cyclonen, zware overstromingen en vulkanen die actief worden. Maar we zijn intussen gepokt en gemazeld in energetische evoluties, en we weten dat er aan de basis van dit alles een grote groeiversnelling ligt. Dat we bij elke trillingsverhoging een soort barenswee kennen die de Nieuwe Tijd laat geboren worden, en dat hierbij een hele hoop oude resten tevoorschijn komen, die absoluut moeten opgeruimd worden. Dat na een dergelijke periode altijd weer verademing en vernieuwing komen.

We hebben dit allen duidelijk gevoeld de voorbije maanden, weken en dagen, door de opstoot van oude herinneringen, oude pijn, oude patronen en oude verbindingen, die de vraag opriepen: ‘Wat doe je hiermee? Neem je het mee, je nieuwe cyclus in, of mag het weg? Heb je de les erin gezien, en heb je een nieuwe, meer afgelijnde manier van denken en handelen ontdekt?’

De afbraak van oude systemen en structuren en patronen gaat steeds verder, en zal in aanloop naar 2020 toe nog intensiveren, en parallel hiermee zet ook de Nieuwe Tijd zich verder neer, door allerlei nieuwe initiatieven gebaseerd op broederschap en eenvoud, op het hoogste goed voor de groep. En overal waar dat niet zo is, komt dat steeds duidelijker in de schijnwerpers te staan, zowel dicht om ons heen, als op nationaal en wereldvlak. En het is niet 3D dat instort. We hebben 3D hard nodig– de fysieke wereld met alles erop en eraan, om te beginnen het stukje 3D dat ons als ziel draagt – ons dierbare kostbare lichaam - . Maar wat er gebeurt is dat 3D steeds meer opgetild wordt, tot het versmelt met 5D, en het leven op Aarde, om te beginnen het leven van onszelf als ziel in dit 3D-lichaam, op een steeds hoger niveau wordt gebracht, ‘het Hoogste Goed’ steeds meer de norm wordt, in plaats van ‘mijn eigen ego-goed’. Maar dat vraagt tijd, en we kunnen en mogen niet eisen dat deze enorm intense en veeleisende evolutie zich in een vingerknip neerzet.

Net zoals we geduld moeten hebben met onszelf en ons eigen proces, vanuit die onvoorwaardelijke liefde voor onszelf, kunnen we dat best ook hebben met de wereldevolutie. Bewust worden vraagt tijd, vraagt soms veel inspanning en engagement. De 12/3-trilling van deze maand heeft als hogere boodschap: aanvaarden van de situatie, je overgeven aan de stroom, wel voelen dat bepaalde dingen aan verandering toe zijn en wéten waar die verandering zich zal situeren, maar aanvaarden dat het nog niet het juiste moment is om tot actie over te gaan. Volgende week komt Uranus uit retrograde, en dat kan toch verschuivingen geven, alhoewel ze eerder nog klein zullen zijn, maar toch genoeg om het gevoel van hoop en verbetering te genereren. Zeker omdat dat gepaard gaat met een Nieuwe Maan, en dat toch kan gezien worden als een nieuwe start, vernieuwing, en verandering ten goede.

Maar blijf intussen stralen, vind het kerstekindje in jezelf, focus op het goede, en laten we ons warme licht en alle Liefde die we Zijn vanuit ons hart verweven met elkaar, en zo een grote licht-deken van koestering, veiligheid en liefde vormen voor elkaar en over de wereld heen leggen. Nu, vandaag, morgen, de komende weken en jaren en in alle eeuwen der eeuwen.

Keep the Faith

Fran