Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 23 december 2016

Heavenletter 5873 Reis Eerste Klas / 23 December 2016

Reis Eerste Klas
Brief uit de Hemel
23 December 2016God zei:

Zo veel droefheid voor Mijn geliefde. Tranen willen naar buiten. Allergieën. Verdriet. Droefheid. Gevoel van verlies.

Wees goed voor jezelf. Verwen jezelf eens in de zoveel tijd. Herinner jezelf eraan dat je gewoon een reiziger bent, passerend door het Leven. Zou je willen reizen per boot, trein of vliegtuig?

Misschien antwoordt je, globaal genomen, met een trein. Maar misschien, voor een lange afstand, neem je in overweging --- een boot zou beter zijn, maar nee, te opgesloten, te veel vermaak. Ja, je zou de trein kunnen nemen. Als je wilt kan je alle vervoersmiddelen nemen.

In Ons Verhaal, kan je omschakelen naar alle kanten. Je kan zelfs jezelf voorstellen dat je gewoon een wandeling maakt. In ieder geval, je overweegt. Maar het Leven schijnt niet altijd een wandeling(etje) te zijn. Nee, het Leven in de wereld is meer gedefinieerd dan dat.

Ik zou je willen vragen om te genieten van jouw reis door het Leven in de wereld. Het is alsof je stilstaat en het Leven kolkt vooruit en om je heen. Ik zou zo gelukkig zijn dat jij blij kunt zijn. Je bent een passagier.

Je wordt niet overreden op het spoor. Je verdrinkt niet op zee, noch zijn er crashes. Je kan hier en daar blijven en je kan je verwonderen. Je kan ook dolen. Er zijn veel soorten terrein.

Je bent een ontdekkingsreiziger. Onderweg doe je ontdekkingen. Zand en sneeuw en allemaal aanvaardbaar. Omleidingen --- geen probleem. Je bent niet de trein die tjoekt. Je bent een passagier die rijdt op de rails of de zee bevaart of in de lucht vliegt. Je runt de rit, de reis, de vlucht niet. Je bent alleen maar mee voor de tocht. Je gaat waar jouw reis je brengt. Je doet jouw toer. Dat is het.

Je ziet de bezienswaardigheden. Ondertussen, leun achterover. Geniet. Ik vraag je niet om voort te sjokken of vooruit te stommelen. Geniet van de reis ongeacht gemakken of ongemakken. Laat het idee doorschijnen dat je eerste klas reist. Je bent op een avontuur en je zal verrassingen hebben. Maakt niet uit wat voor verrassingen, en je zal komen te stralen tot het einde toe.

Nu Ik er aan denk, als je op je fiets wilt rijden, is dat ook een mooie manier van reizen. Je kan skiën. Je kan berg beklimmen. Je kan op een kameel rijden, of per hondenslee gaan. Er is niets wat je niet kunt doen.

Overal waar je gaat op je reizen, gaat de zon onder en de zon komt op. Het Leven is eeuwigdurend.   Hier is het geweldige. Overal waar je reist, waar je ook doorheen reist, Ik ben met jou. Ik ontmoet jou, Ik groet jou en Wij reizen hand in hand. Dit is hoe Wij het doen. Samen. Wij zijn nooit Één zonder de Ander. Er is geen ander. Wij zijn Één. Al het veronderstelde volk in de wereld, Allen zijn Één.

Alle gebreide truien in de wereld, zo veel steken, toch is het alsof er één trui is – één maat geschikt voor iedereen. Iedereen kan een andere reis nemen, toch er is één reiziger en één reis. Er is, als het ware, één klant en Één Leven per keer, per klant.

Éénheid gaat verder dan ervaring. Er is reizen en er is dat wat voorbij het reizen is. En er is geheel geen reizen. Er zijn geen grenzen om over te steken. Er is zijn geen paspoorten te stempelen. Wij zijn allemaal hetzelfde, maar er is geen vroeger om op te beroepen. Er waren nooit twee gelijk en nooit enig verschil. Er is  Één Heelheid en Wij delen het.

Wij kunnen zeggen dat je geen reiziger bent maar een gast, toch er is geheel geen tijd om te reizen of tijdelijk te verblijven. Misschien ben je aldoor een waarnemer. Je hoeft er niet iets van te maken – de verbeeldde reis, bedoel Ik. Misschien is dat wat jij het Leven noemt een recht pad en niet zo ingewikkeld zoals je misschien denkt.

Er is geen bagage. We reizen licht. Wij zijn, in feite, Licht reizend. Wij zijn een Licht Show, op de manier dat sterren op de wateren van Libanon schijnen of de Dode Zee. Er is, in om het even wat, geen verschil.

De Éénheid is.

Maar toch, als Mijn Kind, ervaar je verschillen van mening. En je dwaalt af. Je plaats rookgordijnen. Je wendt onverschilligheid voor. Je geeft om en je geeft er niet om. Hoe dan ook, je kunt niet buiten het spoor. Je bent bestemd om hier te zijn, zelfs als er geen plek is om te zijn. Ongecompliceerde Existentie, dat ben jij. Dus wees.

Vertaald door: Anja