Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 10 december 2016

Heavenletter 5860 Op Zoek Naar Nieuwe Rollen in het Leven / 10 December 2016

Op Zoek Naar Nieuwe Rollen in het Leven
Brief uit de Hemel
10 December 2016


God zei:

Maakt niet uit wat er voorvalt, je hebt gekozen voor de rol die je speelt. Iedereen kiest zijn of haar rol. De titel drama koningin wordt doorgegeven van generatie op generatie. De titel vloeit voort uit een ergens. En het vertrekt en een andere hoofdstuk neemt het over. Laat het volgende hoofdstuk ontvouwen.

Deel van het zijn van een drama koningin is de overtuiging dat deze wel bekende rol aan jou is opgedrongen, dat jij op de een of andere manier, willens nillens, geen keuze hebt. Je bent niet verplicht om jou deze rol toe te eigenen zelfs wanneer je kan geloven dat je erin werd toebedeeld.

Een gebeurtenis doet zich voor. Een gebeurtenis, maakt niet uit hoe dramatisch, is niet van jou om te doen ontbranden en om erin te blijven. Dit is niet om te zeggen dat drama niet plaats vindt en jou overkomt. Het kan zijn dat je in het drama bent geduwd, toch hoe jij jouw rol speelt dat is aan jou. Hoe veel of hoe treedt je op in theatraal en emotioneel gedrag?

Welke prikkels voeg jij toe aan de rol? Tot welk uiterste en voor hoe lang bedeel je jouzelf deze rol toe? Niemand zegt dat ongewenste gebeurtenissen zich niet op jou werpen. Welke ongewenste gebeurtenis dan ook jou bereikt, jij bent de automatische beantwoorder.

Je zend als het ware een auto-immuun antwoord. Natuurlijk, wat er plaats vindt, heeft invloed op jou. Tot hoever wil je doorgaan en tot welk niveau wil je het bejammeren wat er heeft plaatsgevonden? Geliefde, wanneer het ergste iets heeft plaatsgevonden, heeft het plaatsgevonden. Je hebt al diep drama ervaren meer dan één keer. Wanneer je alleen maar tot één conclusie kunt komen, kan je dramatisch helemaal een andere kant van de pagina opgaan.

Denk alstublieft niet voor één moment dat Ik suggereer dat jij stoïcijns bent. Het is niet aan jou te doen alsof dat je niet ontroostbaar bent wanneer je dat wel bent. Huil tranen met tuiten vanuit jouw eerlijke hart als je moet. We spreken hier over toegevoegd drama. Doet drama jouw lijden verminderen ? En wanneer krijg jij jouw leven terug zoals het leven is om geleefd te worden? Wanneer verklein je jouw termijn van veroordeling of vonnis en geef je jezelf verlof voor verdriet? Voor hoe lang spiegel je weduwedracht op jouw gezicht en voor hoe lang en hoe goed kan jij treuren?

Lieverd, hoe goed ken Ik jouw treuren, toch treuren is als een hete aardappel, niet om vast te houden. Het maakt niet uit hoe onverdiend jouw verdriet kan zijn, je hoeft de rol van iemand die treurt niet zo goed te spelen. De rol goed spelen kan bijdragen tot jouw spelen tot het uiterste. Maak het eerder vroeger dan later dat jij terugkeert naar de Vreugden van het Leven. Heb een terugkomen. Je bent geen actrice op ’t doek. Je hoeft geen “Academy Award’ te krijgen.

Geliefde, er is meer dan één rol die je kunt spelen en goed kunt spelen. Je kunt van kostuum veranderen. Één die zo goed treurt zoals jij kan ook lachen. Misschien kan je zelfs aan iets anders denken dan de valse daad die jou overkwam. Het is helemaal okay om jouw schok en treuren een korte periode te geven, lieverd. Het is niet voor jou om levenslang trouw te zijn aan verdriet. Jouw verdriet is geen film die wordt geprolongeerd.

En jij bent geen performer in een toneelstuk. Je kijkt er niet naar uit om een dat soort ster te zijn. Met jouw hartzeer, voelt het zeker voor jou dat niemand ooit zo geleden heeft als jou. Je bent als één in een bezetting van duizenden. Het is okay om een beetje een rol te spelen.

Maar vind dan een andere rol om in over te gaan. Keer terug naar de kleine pleziertjes in het Leven. Je hoeft tragedie niet als hoofddoel te hebben. Je kan opstaan uit het verdriet. Je kan naar het Leven terugkeren zelfs wanneer je hartzeer hebt. Je kan doorgaan met jouw Leven.
Je kan bloemen plukken.

Treur over jouw verdriet en dan sta op uit de ondiepten van de wereld. Beetje bij beetje, kan je een ander verhaal vertellen. Beetje bij beetje kan je jezelf herstellen. Je hoeft niet voor altijd te huilen. Zelfs degene die de grootst treurende zijn wenen niet voor altijd.

Jouw rol in het leven is om nieuwe rollen te ontdekken. Je kan niet in een oude rol blijven. Verruim de rollen die je speelt. Eens was je een ontroostbare wener. Nu kan je weer een genieter zijn van kleine dingen.

Harten herstellen zich en dat is een goede zaak. Wees blij dat jouw hart herstelt. Nu heb je een nieuwe rol in het Leven. Zie, kijk wat het is. Welkom!

Vertaald door: Anja
http://heavenletters.org