Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 4 december 2016

Gaia / Barbara Bessen / 28 november 2016

Gaia
Barbara Bessen
28 november 2016
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Ik Ben Gaia, dat wat jullie de Aarde noemen. Hoe heerlijk om weer eens diep in jullie bewustzijn door te mogen dringen. Wie ik ben? Wie jullie zijn? Zijn wij gescheiden van elkaar? Nee. Wij zijn EEN. Wat jullie met mij doen, doen jullie met jezelf, voor jezelf en voor mij. Dit betekent, als je het goed beschouwt, dat al het goede en al het slechte dat wij gezamenlijk beleven zijn uitwerkingen op allen en alles heeft.

Vele mensen spreken over de Aarde als iets dat ver weg van hen is, iets dat zich buiten hen zou bevinden. Maar wij zijn altijd EEN. Niemand kan bijvoorbeeld ergens heengaan zonder iets te veroorzaken, als hij op of in mij geïncarneerd is. Jammer genoeg zijn vele politici en mensen op belangrijke posities en die beslissingen nemen, zich dit in die mate niet bewust.

Een beetje experimenteren met mijn bestanddelen, een beetje invloed hebben op mijn omloopbaan en mijn bloedcirculatie, zo denken zij, wie zal daar nu last van hebben?

Het is belangrijk om te begrijpen dat ik, net zoals jullie, meerdere lichamen heb.

De schade die bij mij ontstaat is niet alleen in mijn psychische zijn maar ook op andere niveaus die jullie niet kunnen zien. En, dit weten vele mensen niet, er wordt ook geëxperimenteerd in de hoger vibrerende Aarde.

Degenen die bewust uit hun lichaam treden en in de astrale en mentale gebieden komen, kunnen gericht ideeën hebben en vasthouden die zich op het fysieke niveau van ons zijn uitwerken. Dit wist men al in oude tijden en men deed dit ook.

Dualiteit is iets dat in dit Universum wordt gebruikt om ervaringen te verzamelen. Hoe zou het hier zijn zonder goed en kwaad? Niet hetgeen de Scheppergoden graag willen: Zichzelf in het fysieke ervaren.

Wij gaan nu een andere tijd tegemoet. De verandering brengt bewustzijn met zich mee. Ook dat aardse goederen niet de vervulling brengen die men daarvan hoopt. Geld is onderworpen aan de dualiteit en handelt ook op die manier, soms vriendelijk en goed, soms manipulatief en slecht. Wees je er even een moment van bewust, graag met een innerlijk beeld, dat wij werkelijk allemaal verbonden zijn.

De mensen, de dieren en alle andere stoffen zijn gebonden in mijn Zijn, of het nu psychisch, astraal of mentaal is. Het is als een veld in het grote veld van Al Wat Is. Zo is het kleinste sprankje liefde als een veertje dat overal heen zweeft en zich verspreidt. Stromen van haat die zich ergens ontwikkelen zijn tegelijkertijd door het ons omgevende veld, overal voelbaar.

De gevoeligen onder jullie lezers weten dit. Men moet zich vaak openen, ontspannen, de astrale ogen openen en dan weet men al wat er gebeurt. Men kan het voelen en weet instinctief waar het door komt.

Ik verander en jullie gaan op deze weg met mij mee. Of jullie het je nu bewust zijn of niet, of jullie het nu willen of niet. Wij weven ons terug naar de hoger vibrerende niveaus. Daar naar toe waar wij vandaan kwamen.

Wij nemen alle ervaringen mee, zij zijn een kostbaar goed voor onze hogere aspecten. Zij worden getransformeerd en in ons verweven, de ervaringen gaan niet verloren.

Tegelijkertijd verliezen zij hun dualiteit. Zij Zijn gewoon, zonder oordeel. Ervaringen brengen balans.

Merken jullie hoe alles met elkaar is verweven, hoe dingen die aan de buitenkant gebeuren een paar momenten na de waarneming hun kracht verliezen?

Goed en kwaad zijn twee kanten van hetzelfde en zij verliezen nu steeds meer hun kracht en hun staat van dienst; zij Zijn gewoon.

Jullie persoonlijk merken steeds meer hoe hetgeen men als privé en persoonlijk zag, zich met alles en allen vermengt. Uiteindelijk zijn er geen geheimen, privé en persoonlijk meer – die anderen niet zouden mogen weten. Het aanvaarden van deze erkentenis is niet makkelijk, want hoe leeft men hier op Aarde als iedereen weet hoe men is, wat men denkt en welke doelen men heeft? Dit vragen vele mensen zich af.

Merken jullie misschien al hoe angst in je omhoog komt, schaamte, of misschien wel ontzetting? Jullie persoonlijkheid ziet zichzelf graag als enkelvoudig en wil ook zo behandeld worden. Is dat zo?

Het is juist: ieder van ons is bijzonder en toch zijn wij een uitdrukking van een Hoger Geheel. Gewoon het Geheel dat erop uittrok om zichzelf te ervaren.

Als wij nog een stap verder gaan in het multidimensionale zijn dat wij nastreven, dan zullen de synchroniciteiten - ook in jullie leven – toenemen. Vele dingen vallen als door toverhand op hun plaats. Er is van jullie alleen meer openheid en vertrouwen nodig.

Jullie zullen ook vaker weten wat anderen denken, zij kunnen niets meer voorwenden, jullie niet meer voorliegen of manipuleren.

Hoe zou het zijn als iedereen open is, helder en wij onze verzoeken en onze wensen te kennen geven?

Misschien is alles dan veel makkelijker omdat wij merken dat wij niet alleen staan met deze wensen en dat anderen deze ook hebben? Want ondanks alle individualiteit hebben alle wezens die zich hier ervaren en uitdrukken, de wens om gekend en geliefd te zijn. Klopt, nietwaar?

Ik spreek hier over omdat er een punt nadert waarop enkele multidimensionale fenomenen zich sterker openbaren.

Wat jullie kunnen doen? Wees je er gewoon van bewust dat jullie een van de vele aspecten van de goddelijkheid zijn die zich hier uitdrukken.

Bij nader inzien zullen jullie weten, meestal vervult dit jullie ineens als men aan bepaalde mensen denkt, dat wij allemaal hetzelfde veld delen. Niets is gescheiden.

Jullie zijn de zuipende buurman, de glimlachende bakker, het strompelende meisje, de dodende terrorist, de fanatieke voetballer, de corrupte bankier.

Hoe voelt deze herkenning aan? Onaangenaam? Jullie hebben nog een paar problemen met het loslaten. Ik adviseer jullie om over deze regels na te denken.

Houd je daarmee bezig. Jullie zijn niet beter of slechter dan wij anderen. Jullie Zijn gewoon.

Misschien lachen jullie weleens over het inzicht dat jullie een Goddelijke Vonk zijn die met vele anderen in de aardse soep duiken. Zullen wij samen een nieuwe wereld scheppen? Een wereld die hoger vibreert, waarin men niets hoeft te verstoppen, waarin wij weten dat allen dezelfde behoeften hebben, waarin de wapens liggen te roesten en waarin alle mensen weer kunnen lachen?

Reik mij de hand, voel dat wij Een zijn. Ga achterover zitten en laat al je zorgen gaan. Eigenlijk hebben jullie helemaal geen zorgen die echt belangrijk zijn en die je hart zwaar maken, nietwaar?

Ik Ben Gaia en ik sta altijd naast jullie….wat zou ik anders moeten doen?

Ontvangen door Barbara Bessen in juli 2016. Deze tekst kan vrijuit gebruikt worden. Veranderingen zijn niet toegestaan.