Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 2 december 2016

De weg naar binnen is de uitweg / 1 december 2016 / Melanie Riedewald

De weg naar binnen is de uitweg
1 december 2016 / Melanie Riedewald


Vluchtelingen, Trump, milieuvervuiling, oorlogen, honger, ziekte, superrijken, illuminatie, armoede, crisis, nationalisme, onzekere toekomst, complottheorieën?, enz.

Door de gebeurtenissen in de wereld vragen veel (spiritueel) bewuste mensen zich af hoe het allemaal verder moet. Er zijn zoveel verschillende inzichten. Wat geloof je nog en wat niet. Wat doe je, en wat niet.

We hopen op een spirituele omslag. Die lijkt echter verder weg dan ooit. We ondernamen van alles om “spiritueel” te groeien, maar bleven vaak steken aan de oppervlakte.
Veel acties om samen te werken aan een betere wereld stranden en wierpen ons weer terug op ons eigen eilandje.


Velen zijn daarom erg teleurgesteld over de huidige stand van zaken in de wereld en voelen zich machteloos. Ze hadden veel meer verwacht te zullen zien of ervaren van ons spiritueel ontwaken.

Waar blijft het beloofde land?

Het antwoord op deze vraag is even eenvoudig als cliché. Namelijk: “De uitweg uit de chaos van de wereld is ons persoonlijk leven”.

Allemaal krijgen we elke dag, de hele dag door aanwijzingen van het Leven door de situaties /gebeurtenissen in ons eigen leven. Wat het Leven ons daar dagelijks mee leert is hoe we angst en controle kunnen loslaten, onszelf kunnen overgeven aan de leiding van het Universum en weer kunnen gaan geloven en vertrouwen op het Universum. Dit leidt ons naar een staat van rust.

Het is juist deze staat van rust die nodig is om alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn naar ons toe te halen en de huidige wereld van chaos te ontstijgen. Hoe meer we in deze staat van rust kunnen leven, ofwel het innerlijke pad volgen, hoe meer we kunnen beschikken over de stroom van overvloed die er voor elk mens is. Ook materieel.

Wanneer we de dagelijkse aanwijzingen opvolgen zien we namelijk hoe het Universum ons persoonlijk leidt uit ellende en in een andere dimensie van leven plaatst. Ook wel de 5e dimensie genoemd. Daar waar we ervaringen van eenheid kunnen hebben.

Ervaringen van eenheid zijn wat in de Bijbel ‘wonderen’ genoemd worden. Je merkt dan dat het Leven jou brengt wat je nodig hebt op het moment dat je het nodig hebt. Je hoeft niet, zoals we nu doen, te ploeteren voor elk stukje geluk. We leren onze eigen meesters te zijn.

Bezig zijn met je persoonlijk leven en het volgen van je innerlijke pad wil niet zeggen dat jij je terugtrekt uit het leven, neen. Het is vooral in de interactie met die (nare) buitenwereld waar je de lessen vindt die je leren hoe je weer je rust kunt ervaren, ondanks wat er om je heen gebeurt.

Bijvoorbeeld: Als de huidige gebeurtenissen in de wereld angst oproepen, (of een andere situatie in je leven angst oproept) oefen je dan in het loslaten van angst door er een gedachte van vertrouwen en overgave tegenover te zetten. Bijvoorbeeld: “Laat gebeuren wat gebeuren moet, het Universum doet alles om mij te leiden naar die ultieme plek waar ik innerlijke vrede en blijdschap kan ervaren”.

Door je rust zet je in gang dat dit ook kan gebeuren.
En nee, het wil niet zeggen dat je niets kan overkomen. Maar, als er iets gebeurt, zal je begrijpen waarom dat voor jou de optimale weg is naar je innerlijke geluk. Hierdoor zal je er vrede mee hebben.

Doordat we niet leren luisteren naar ons leven missen we belangrijke aanwijzingen die ons leiden naar oplossingen.

Hoe meer mensen zich hier bewust van zijn en hoe meer mensen deze innerlijke weg volgen, hoe sneller onze wereld ontwaakt in de 5e dimensie van eenheid.

Wij zijn daarom allemaal zelf het antwoord op de vragen van de tijd, en hebben allemaal zelf de uitweg, uit de ellende van de wereld. Wij zijn allemaal ‘de wereld’.

Geschreven door Melanie Riedewald. Oprichter van True Living coaching en counselling.
Iedereen krijgt op maat gesneden lessen van het Leven. Je kunt heel veel verschillende situaties ervaren in je leven maar allemaal zijn ze bedoeld om je te leiden naar het loslaten van angst en controle en het weer gaan vertrouwen zodat je weer rust kunt ervaren. True Living biedt je ondersteuning bij het leren zien en volgen van de aanwijzingen in jou leven, zodat jij je eigen meester kunt zijn.