Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 18 december 2016

Dagtekst van Zondag 18 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 18 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Lachen - de weldaden

"Lachen betekent niet per se dat je zorgeloos, lichtvoetig of lichtzinnig bent. De lach kan zelfs weldadiger zijn voor het denken dan een ernstig en peinzend gelaat, dat velen kenmerkend achten voor de wijze. Want in de lach schuilen levende krachten die de hersenen voeden.

Lachen kan ook herstellen, ontspannen. Er gebeuren in ieders leven dingen, waarbij je in het begin niet geneigd bent te lachen, dat is waar, dat moet je toegeven, en het is normaal dat je eerst ongerust of verdrietig bent. Het is echter gemakkelijker je niet te laten overrompelen als je gewend bent de komische kant van bepaalde situaties te zien. Dus ontzeg jezelf nooit dit machtige middel dat het lachen is, om je innerlijke evenwicht te bewaren en je bestaan wat lichter te maken. Ook al heb je redenen om boos, verdrietig en ontmoedigd te zijn, aanvaard niet in die toestand te blijven."