Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 7 december 2016

Dagtekst van Woensdag 7 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 7 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Gewoonte - leer niets gewoon te vinden

"Als gevolg van het zien en horen van zoveel dingen zijn de meeste mensen verzadigd, onverschillig. Zij hebben de indruk dat ze niets meer hoeven te leren: ze laten hun aandacht verslappen zonder ooit ergens bij stil te staan en niets maakt nog indruk op hen. Zij zeggen: ‘Dat weet ik… dat heb ik gezien… en dat ook, dat ook…’ Dus ze kijken zonder te zien, luisteren zonder te horen. Jawel, de gewenning. Maar er is niets verderfelijker dan zich te laten regeren door de gewoonte: de hersenen stompen af.

In werkelijkheid is de enige gewoonte, die je aan mag nemen, dat je niets als ‘gewoon’ beschouwd. Hou steeds een frisse blik, kijk met vernieuwde aandacht naar ideeën, mensen, voorwerpen. Observeer, bestudeer ze alsof je ze voor het eerst tegenkomt. Zo ontdek je allerlei verbanden en word je iets van het universele leven geopenbaard. Probeer ook om af en toe te ademen en te eten alsof het voor de eerste keer is."