Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 9 december 2016

Dagtekst van Vrijdag 9 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 9 December 2016 
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Engel rechts en de demon links - symbolen van de twee naturen in de mens

"Het menselijk wezen is geplaatst op de grens tussen de hogere en de lagere werelden. De christelijke religie heeft deze idee gestalte gegeven met het beeld van de beschermengel rechts van ons en de demon links. De engel geeft de mens raad, verlicht hem, terwijl de duivel van zijn kant hem wil misleiden om hem tot zijn slachtoffer te kunnen maken. Dit is een vrij eenvoudige voorstelling van zaken, maar het komt met een werkelijkheid overeen.

Deze hogere en lagere wereld, op de grens waarvan de mens zich geplaatst weet, vertegenwoordigen in werkelijkheid zijn hogere en lagere natuur. Naar gelang zijn graad van evolutie geeft hij gewicht aan de ene of de andere en zo komt hij in contact met de geesten van het licht of met die van de duisternis. Sommigen zullen zeggen dat ze niet geloven in entiteiten van de onzichtbare wereld. Of ze het nu geloven of niet, dat doet er niet toe; hun lagere en hogere natuur bestaan en je kunt onmogelijk om hun uitingen heen. Eenieder moet zelf maar weten onder welke invloed hij of zij wil staan."