Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 23 december 2016

Dagtekst van Vrijdag 23 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 23 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

alleen de Stilte drukt de essentie van de Godheid uit –

"Je kunt de aanwezigheid van God voelen, maar je kunt niet zeggen wie of wat Hij is. Zelfs de grootste Ingewijden kunnen het je niet zeggen. En als je hun de vraag stelt, zullen zij met de stilte antwoorden, want alleen de stilte kan de essentie van de Godheid tot uitdrukking brengen. Trachten alles te zeggen wat God is, volstaat evenmin. Zeggen dat Hij liefde, wijsheid, macht, gerechtigheid is … het is waar, maar deze woorden omvatten niets van de goddelijke werkelijkheid; Zijn oneindigheid, eeuwigheid, volmaaktheid blijven ongrijpbaar. Men kan God dus niet kennen door over Hem te spreken of over Hem te horen spreken. Het enige middel om Hem te kennen, is diep in onszelf door te dringen, zodat we dit gebied bereiken waar de stilte heerst.

Stil worden is in zekere zin leeg worden en in deze leegte ontvang je de volheid. Want in werkelijkheid bestaat er geen leegte in de natuur: iedere materie die je verwijderd, wordt geleidelijk vervangen door een meer subtiele materie. Wanneer het je lukt van binnen stil te worden, dat wil zeggen dat je meester wordt over het lawaai en de drukte van de lagere gedachten en gevoelens, neemt het licht van de geest bezit van je. En juist dit licht is de goddelijke aanwezigheid."