Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 8 december 2016

Dagtekst van Donderdag 8 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 8 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

het magische Woord - alleen in het bezit van diegene, die het respect ontwikkelt voor alles wat bestaat

"Als menselijke schepselen zijn we verbonden met alles wat, zoals wijzelf, in het universum is geschapen. Ieder van ons heeft onzichtbare, etherische banden met heel de schepping, van de stenen tot aan de engelenhiërarchieën. Zelfs al zijn we ons er niet van bewust, heel ons wezen staat voortdurend in verbinding met de kosmos; dat is de basis van de magie.

Uiteraard roept het woord “magie” onmiddellijk associaties op met formules, vreemde en ingewikkelde rituelen. Maar ik zeg je dat het geheim van de magie in de instelling schuilt. 

Als die deugt, bezit je het magische woord waardoor je een verbinding tot stand brengt, niet alleen met andere mensen, dieren, planten, stenen en andere voorwerpen, maar ook met sterren en onzichtbare entiteiten. Deze instelling dient ieder van ons voor zichzelf te vinden. En dat zal het beste lukken als je leert respect ten opzichte van al wat bestaat te ontwikkelen."