Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 6 december 2016

Dagtekst van Dinsdag 6 December 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 6 December 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Voedsel - dat we moeten worden voor de hemelse entiteiten en God

"Elke dag eten we. Maar wees niet geschokt als ik je vertel, dat ook wij als voedsel dienen voor andere entiteiten. De lichtwezens voeden zich met onze goede gedachten en gevoelens, alles wat in ons door wijsheid en liefde wordt geïnspireerd. Zij beschouwen ons als bomen, die bloemen en vruchten voortbrengen. Als zij ze komen plukken, breken ze onze takken niet, maar begieten, verzorgen ons, opdat we nog smakelijker vruchten zouden geven. Maar er bestaan ook duistere entiteiten, demonen. Ook zij dienen zich te voeden en bedienen zich bij de mensen van de slechte bedoelingen, slechte gevoelens, die lekkere hapjes voor hen zijn: zo ontnemen ze die mensen al hun energie en laten hen uitgeput achter.

Niets is erger dan te worden verslonden door de geesten van de duisternis en niets is heilzamer dan tot voedsel te dienen voor hemelse entiteiten. Daarom vertellen Ingewijden ons, dat we ons elke dag aan God dienen aan te bieden, zodat Hij zich met ons voedt. Door dit beeld onthullen zij ons dat het spirituele ideaal van de mens is te worden opgenomen door God, om in Hem zijn woning te hebben."