Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 24 december 2016

CHRISTUSLICHT – CHRISTUSBEWUSTZIJN / December 2016 / Elias

CHRISTUSLICHT – CHRISTUSBEWUSTZIJN
December 2016 / Elias

Light 01

Nu er meer en meer aan onze tradities wordt getornd, kennelijk mede uit 'respect' voor andersdenkenden die wij als gasten opvangen en verwelkomen, door de enen graag en door de anderen minder graag, lijkt het mij in deze voorkersttijd niet slecht om even stil te staan bij de werkelijke betekenis van het licht en bewustzijn van degene waarvan we de vijfentwintigste van deze maand de geboorte herdenken.

Het Christuslicht is aanwezig in het licht van de ziel van elk mens, dus ook in het licht van de ziel van atheïsten of aanhangers van eender welke religie. Het is gewoon een deel van het menszijn, het is de kern van liefde in ieders hart. In mijn eigen zielenlicht zie ik dat als gouden spikkels en het werken met het Christuslicht om anderen te kunnen helpen verrast mij steeds opnieuw door de bijzonder grote kracht.

Het Christusbewustzijn betekent: ik ben liefde, ik ben aanvaarding, ik ben deemoed. En ik begrijp dat alles wat ik tegen kom op mijn weg in de zin van de schepper is. Ik vecht er niet tegen maar ga met alle situaties goed in mijn gevoel omdat ik weet dat de buitenwereld mij als spiegel dient. Door zo te handelen krijg ik van mijn ziel steeds een aanwijzing wat de volgende stap zou moeten zijn. Bevinden we ons in ons Christusbewustzijn dan handelen we wel degelijk, nooit vanuit onze emoties, maar vanuit een toestand van innerlijke vrede. Zo handelen we goed, handelen we in harmonie met onze ziel, die ons levensplan kent en zijn we steeds op de juiste weg.

Lees (of herlees) hier mijn kerstverhaal: