Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 8 november 2016

Ontvouwen en de drie ultieme struikelblokken / Janosh / 7 november 2016

Ontvouwen en de drie ultieme struikelblokken

Janosh 7 november 2016

Bijna alle emotionele problemen die er bestaan, hebben te maken met een van de volgende drie dingen: seks, geld of ego. Dit zijn de voedingsbronnen van vele angsten en frustraties waar we vaak en soms zelfs dagelijks mee moeten dealen. Of je nu bang bent om te falen, alleen te zijn of afgewezen te worden… het gevoel krijgt ergens voeding van en bijna altijd is dat terug te leiden naar onze drie grootste knelpunten. Hoe zou dat komen?

Mijn verklaring is dat we in de kern bang zijn voor verandering. Aan de ene kant willen we graag ontdekken en ervaren. We willen grenzen overschrijden en in vrijheid leven. Wij mensen zijn geboren avonturiers! Aan de andere kant zijn we ook bang voor een vrij leven, want wat als we verdwaald raken? Wat als we afgewezen worden? Wat als we ineens niet meer meetellen?

Een nieuwe frequentie

Dit angstige gevoel van ‘ik-durf-niet-meer-verder’ krijg je meestal als je op het punt staat om een grote sprong in je leven te maken. De meeste mensen doen dit niet spontaan. Dat past ook niet bij ons bewustzijnsniveau, want in de kern zijn we echte creators. We moeten eerst visualiseren waar we naartoe willen, rustig aan het idee wennen, de reis voorbereiden en vervolgens het lef en de motivatie vinden om de sprong te wagen. En als we dan eindelijk springen, beseffen we ineens dat niet onze omgeving veranderd is, maar wij zelf. Al die tijd lag de droom al voor het grijpen, alleen waren we zelf nog niet zover om ‘m te pakken. Eerst moesten we een nodige transformatie ondergaan.

Ik ontving een nieuwe frequentie afgelopen week en dat is Ontvouwen. Deze past helemaal bij dit verhaal en tevens bij waar ik nu sta en hoe mensen de laatste tijd op mij reageren. Zoals velen van jullie weten heb ik in september besloten om het Energy Lab vaarwel te zeggen. Ik heb het nieuws gedeeld met een blog en sindsdien ben ik bezig met afbouwen. Ik heb een aantal spectaculaire evenementen georganiseerd om het jaar met een knaller af te sluiten en daarnaast wat oudere concepten teruggehaald om het warme gevoel van de afgelopen jaren opnieuw te beleven - so far, so good.

Maar in mijn directe omgeving beginnen er twijfels te ontstaan. Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Wat ga je nou doen in 2017?’ Om eerlijk te zijn, weet ik dat nog niet. Het ligt voor de hand dat ik doorga met de projecten die nu lopen, maar een concreet en uitvoerbaar plan voor de komende maanden heb ik niet op mijn bureau liggen. Dat is niet omdat ik iets uitstel of omdat het me niet interesseert. Het is omdat ik wacht op mijn moment. Ik wacht op de juiste schakel, die alles wat ik al voel in mezelf maar nog niet kan benoemen, automatisch zal ontvouwen.

De ultieme struikelblokken

Wat Ontvouwen me heeft geleerd in deze situatie, is dat ik geduldig moet zijn. In mij is er van alles gaande. Dat voel ik al een tijdje. Op dit moment onderga ik een transformatie die mij voorbereidt op de nieuwe realiteit. Dat is drie maanden geleden begonnen toen ik erover nadacht om Broek op Langedijk (waar het Energy Lab zich bevindt) te verlaten. Ik zag een plaatje van een toekomst waarin ik weer nieuwe uitdagingen aan mocht gaan. Het onderbewustzijn reageert daar direct op en schakelt bij. Het is als een boom die aanvoelt dat de winter komt en z’n blaadjes laat verdorren om ze uiteindelijk te laten vallen.

Terugkomend op de inleiding van deze blog: de drie knelpunten van de mensheid. Wanneer we in een cocon gaan om ons voor te bereiden op een nieuwe fase in ons leven, komen seks, geld en ego om de hoek kijken. Het worden je ultieme struikelblokken die je moet zien te overwinnen om te kunnen ontvangen wat je wilt. Vecht ertegen en je gaat onderuit (dat weet ik uit eigen ervaring). Wat vooral belangrijk is, is dat je begrijpt waarom je in fases van transformatie, waarin je vaste bodem verlaat, ineens sterke seksuele verlangens krijgt (het lichaam wil aarden). Er kan een fixatie ontstaan op geld en vastigheid (de geest wil opnieuw bevestiging van eigenwaarde). Je wordt wat impulsiever en gevoeliger voor erkenning en kritiek (het ego wil weten of je nog meetelt).

Als je dit leest, zul je waarschijnlijk denken: wat logisch. Maar op het moment dat je deze gevoelens ervaart, speelt logica niet meer. Het primaire overheerst en laat je dingen doen die je niet van jezelf verwacht, tenzij je bewust bent van het proces. Dan kom je er vanzelf doorheen.

Mijn transformatie

Laat ik nu in deze periode alle drie de thema’s in mijn workshops bevestigd krijgen – het moest gewoon zo zijn! Ik ben net terug van een retraite op Ibiza, waar ik met een groep bijzondere mensen in het thema seksualiteit & eigenliefde ben gedoken. Aankomend weekend deel ik voor het laatst de presentatie Sleutels tot Overvloed in België, waarin de energie van geld een belangrijke rol speelt. En het ego komt in allerlei vormen voorbij tijdens Energetische Therapie en Echo System. Zoiets plan je niet van tevoren, maar toch voel je dat alles met elkaar te maken heeft. Alsof het allemaal op afstand is geregisseerd.

Wat dit nu te maken heeft met de frequentie van Ontvouwen? De conclusie is simpel: overwin de drie struikelblokken door ze te accepteren als normale verschijnselen en het volgende deel van jouw leven zal zich ontvouwen. Elke keer dat je vastloopt in situaties waarin seks, geld of ego een rol spelen, onthoud dan: je bent er bijna. De transformatie die je ondergaat zit tegen voltooiing aan.

Zelf grijp ik deze maand mijn workshops aan om hier scherp op te blijven. Ik voel aan alles dat ik bijna zover ben om écht de sprong in het diepe te maken en als dat gebeurt, reken dan maar dat ik mijn nieuwe uitdagingen met groot enthousiasme zal aanpakken! De kunst is nu om te wachten. Enerzijds heel tegenstrijdig, maar het moet…

De laatste open dag
Laat de frequentie van Ontvouwen je inspireren om geduldig te zijn; krachtig te zijn. Laat het je terugbrengen bij waarom je de sprong wilt wagen en je vertellen: jouw moment komt. En als dat moment komt, weet dan dat je hiermee nog veel verder kunt gaan, omdat jij erop vertrouwt dat alles in je leven zich op een natuurlijke manier zal ontvouwen.

En om dit vertrouwen te activeren en met elkaar te delen, heb ik ervoor gekozen om de aller-aller-allerlaatste open dag van 2017 in het Energy Lab te wijden aan de frequentie Ontvouwen. We doen samen deze nieuwe activatie, waarmee ik je wil inspireren om sterk te zijn en het onbekende te omarmen, wetende dat ik dat zelf ook zal moeten doen. Ik kan niet beloven dat ik ‘t de hele dag droog houd, maar genieten zal ik zeker – hopelijk samen met jou!

Van hart tot hart,
Janosh

Sleutels tot Overvloed in Antwerpen | 13 november

Hoogtepunten Energy Lab

Echo System | 19 november

Energetische Therapie Training | 9 december

Bron: https://janosh.com/nl/ontvouwen-en-de-drie-ultieme-struikelblokken/