Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 14 november 2016

Heavenletter 5834 Rijden met de Golven / 14 November 2016

Rijden met de Golven
Brief uit de Hemel
14 November 2016


God zei:

Wanneer je iedere moment van jouw leven leeft zoals het moment is, weet je dat ieder moment zich voordoet als kostbaar. Anderszins, is er een neiging voor jou om te lanterfanten met het op je nemen van het Leven – een neiging tot, in werkelijkheid, een vertraagd beeld als foto te nemen van het Leven.

Wanneer je uittreksels van het Leven van achteren naar voren analyseert, wanneer je analyseert wat zich voordoet, ben je niet langer het Leven aan het ondervinden, want dan ondervind je het Leven met pauze. Je hebt het Leven opzij gezet, zo te zeggen. Je ondervindt jouw vooringenomenheid met het Leven. Je kan beladen zijn met Rompslomp van het Leven op een afstand van het Leven zelf. Het Leven analyseren is niet hetzelfde als het Leven leven.

Als je gewoon het Leven leeft zoals het komt, zou je geen irritatie hebben, ergernis, uitzinnigheid, het zijn van allerlei enz. noch zou je de behoefte hebben om je ongenoegen te verdedigen. Je zou Zuiver Bestaan in liefde met het Leven zijn als het heen en weer stroomt. Je zou de waarheid leven van Wie Jij Bent.

Je zou jezelf niet voor ogen hebben als of je alleen een Object van het Leven bent wanneer jij het Leven zelf bent. Je zou niet opgenomen zijn in de grepen van de angst. Je zou je niet afvragen wat er aan de hand is en wat je er aan moet doen.

Als je niet zou worden tegengehouden door gesimuleerde ontleding van het Leven, zou je het Leven adoreren als het zichzelf levert. Je zou jezelf niet zoveel afvragen. Je zou het Leven op de Aarde meer leven in Levende Kleuren. Er zouden geen klaagliederen meer zijn.

Er is een neiging van Mijn Kinderen om het Leven op te warmen en om erover te speculeren. Er is de neiging om te proberen om het Leven door te krijgen, uit te puzzelen, als of je een sommering van het Leven moet hebben terwijl het Leven niet iets is wat je begrijpt en om precies te zeggen wat het is. Je probeert de race tegen de klok. Je wilt het Leven als tik-tak van de klok (tijd) en dat jouw leven loopt op spitsroeden van vernuft of slimmigheid wanneer het Leven bedoeld is om vrij te doorlopen.

Je hebt de neiging om het Leven te maken als een Opinie van het Leven, een verklaring van één regel terwijl de som en het totaal van het Leven de Liefde is. Heb lief of hou van en je zal vrij zijn. Je zal jouw leven niet besteden aan het toekennen van waarde. Het toekennen van waarde aan jouw Leven is jouw Leven beoordelen en jezelf beoordelen en anderen.

Wil je zo vriendelijk zijn om gewoon te houden van ieder gedrang van het Leven? Hou gewoon vriendelijk van jezelf en wees klaar met eventuele overblijfselen van vooroordeel tegenover het Leven. Met vooroordeel, wordt dit Wonder van het Leven terneergeslagen.

Maak liever een rit met het Leven. Of jouw leven nu bergop of bergaf gaat, je bent op een rit. Jouw Leven is een niet eindigende rit. Er is niets waar je je aan moet vasthouden. Ga achterover zitten en jeetje geniet van de rit wanneer jouw rit snel is en wanneer jouw rit langzaam is. Het punt is om meer van het Leven te genieten dan het te incasseren en interpreteren.

Leef het Leven. Geef het Leven jouw akkoord. Het Leven is een schat, maar geen schat die je aan de muur prikt als of jouw Leven niet meer bedraagt dan een kalender. Jij, jouzelf, bent groter dan wat jij maakt van dit dat genaamd is het Leven. Jij bent Degene Die het Leven Leeft. Je hoeft niet zoveel trucjes te gebruiken in het Leven. Het Leven is geen race waar je van buiten adem moet raken.

Is het Leven bedoelt als een conclusie die je moet trekken? Is het Leven om uitgezocht te worden voordat je het kan laten gaan? Wat als je het Leven permissie geeft om zijn vrolijke weg te gaan en dat je eenvoudig meer van het Leven houdt dan dat je het opeenstapelt?

Wat is deze impuls om in een tumult over het Leven te zijn en het in vorm zien te krijgen als of jouw Leven daarvan afhangt? Het Leven is onschendbaar. Het Leven is als een Reis op het Terrein als jij het doorkruist. Het Leven is niet minder. Natuurlijk,  het Leven is veel meer dan dat jij het toeschrijft. Nu begin je het Leven meer toe te schrijven door het Leven te laten varen op zijn reis zoals het doet.

Het Leven hoeft jou niet tot bedaren te brengen. Het Leven staat bij jou niet in de schuld. Het Leven is niet verplicht om iets te zijn wat het niet is. Het Leven is voor Eeuwig, geliefden. Het Leven is altijd met jou. Je kan jouw grip op het Leven vrijlaten. Rijd op de Golven van het Leven en zeg tegen Mij met een lach: “God, dit is goed.”

Vertaald door: Anja