Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 4 november 2016

Heavenletter 5824 Ware Vreugde / 4 November 2016

Ware Vreugde
Brief uit de Hemel
4 November 2016


God zei:

Weet je wat het ego is? Ego is kleinzieligheid. Het is kortzichtigheid.

Als je jouw waardigheid zou kennen, zou je je niet bezighouden met het ego. Zoals het is, kan je je over het hoofd gezien voelen, onbelangrijk in de wereld en je hebt een dringend verlangen om je belangrijk te voelen.

Dit is waar het ego binnenstapt, gereed om jou beet te nemen en jou meenemend voor een ritje.

Je hebt de neiging te geloven dat belangrijkheid is wat je moet hebben, als of belangrijkheid in de ogen van de wereld de steunpilaar zou kunnen zijn. Bij lange na niet. Het zoeken naar belangrijkheid is de sleutel voor hoogdravendheid. Het voelen dat je de eerste moet zijn, voor de menigte, opgemerkt, bewonderd, verblind maakt je rijp voor het ego. Ego biedt jouw beroemdheid aan en glorie. Het ego levert niet.

Maakt niet uit hoe in beslag je kan zijn genomen door eigen belang, het ego schiet te kort. Het ego neemt je in de maling of houdt je voor de gek.

Het ego verbetert jou niet. Het ego haalt je een trede of sport naar beneden of twee. Het ego komt voor de val.

Je voelt een behoefte om uit te breken of los te barsten. Er is een volledige status/gestalte die je wilt bereiken. Het ego heeft niet de mogelijkheid om jou dit te geven. Het beste wat het ego kan doen is het te vullen met warme lucht.

Wanneer je werkelijk iets in de wereld wilt zijn, dan moet je uit het zovele denken komen over hoe je wordt waargenomen. Laten er geweldige dingen zijn die je wilt doen voor zichzelf en niet voor de veronderstelde belangrijkheid die jij gelooft te moeten hebben. Denk beter over jezelf om mee te beginnen. Je hebt de aanstellerigheid van het ego niet nodig.

Er is een verschil tussen opgeblazen ego en het willen dienen van de wereld. Verlang om te dienen. Kijk niet om zoveel te worden bediend.

Kijk niet om te nemen maar om te geven. Het ego kan alleen een opvulling zijn. Lucht wordt in jou gepompt. Het ego is een tijdelijk iets. Het ego voedt jou met onjuist gevoel. Het ego is niet de manier om te slagen, want, met het ego, ben je zeker een verkeerde indruk te krijgen van de Waarheid van jouzelf. Laten we het ego uit de vergelijking krijgen. Het ego kan je alleen voor de gek houden. Het ego kan niet meer zijn dan een snoeven. Je berijd de warme lucht voor een tijdje en dan klapt of knalt de ballon. Het ego kan je alleen maar teleurstellen. Al de glitters zijn geen goud. Het ego is goed in het aanbieden van onechte beloften.

Het ego is niet goed genoeg voor jou. Met het ego, ga je ondergang tegemoet. Op het ego kan gerekend worden dat het faalt. Het ego is een bedrieger.

Kijk, geniet van jouw momenten. Weet dat zelfs de grootste roem in de wereld niet voortduurt en al de parades in de wereld jou niet versterken.

Heb jouw dromen en weet dat het ego niet in staat is om jouw bij jou dromen te brengen. Het ego kan je een run voor jouw geld geven. Het ego is Laten We Doen Alsof.

Geluk komt niet van kleinheid. Met het ego, speel je een rol. Je kan een fabelachtige aanspraakmaker zijn. Hoe dan ook, er is altijd het moment dat je alleen gelaten bent en jouw hart verflauwt. Het is één ding om een Koning te zijn op de Troon en een ander om een Aanspraakmaker te zijn voor de Troon. Zelfs een Koning op de Troon is niet begerig om Koning te zijn. Er zijn veel beperkingen.

Het is niet altijd plezier om fans te hebben en dat er foto’s van je worden gemaakt en om in de krant te staan en dat er op je wordt gewezen.

Een avond thuis met niets te doen kan een grotere en een meer ware ervaring van vreugde zijn dan het rijden in een triomfwagen.

Laat de Waarheid gekend zijn. Vind iets dat je wilt doen verder of voorbij aan jouw zelfverheerlijking. De weg om je zelf te vinden is niet door zoveel aan jezelf te denken. Het is in orde om in de chorus line te zijn.

Je hoeft niet de ster van de show te zijn.

Wie ben je en wat geeft jou Ware Vreugde liever dan klatergoud?

Op jezelf geconcentreerd zijn is te begrensd. Het is voor de verkeerde redenen.

Verruim jouw blik!

Vertaald door: Anja
http://heavenletters.org