Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 4 november 2016

Dagtekst van Vrijdag 4 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 4 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

de anderen Verdragen - een leerproces

"Wie van jullie heeft niet in zijn omgeving, of zelfs in zijn familie, enkele personen die hij moeilijk verdraagt? Beschouw deze onverdraaglijke personen echter, in plaats van jezelf te beklagen en verwijten te maken, als evenveel goede gelegenheden om moeite te doen en te leren liefhebben. Ja, het is een leerproces.

Op een dag, wanneer je de aarde verlaat en zal verschijnen voor de hemelse entiteiten, zullen zij je ter verantwoording roepen. Ze zullen je om rekenschap vragen: ‘Waarom heb je je medemensen niet liefgehad?’ – ‘Omdat ze onaangenaam, onsympathiek waren ...’ – ‘Nee, dat is geen reden. De Hemel had je grote rijkdommen gegeven, je had armen, benen, oren, een mond, ogen en bovenal hersenen gekregen, maar in plaats van die te gebruiken om je nuttig te maken voor de anderen, heb je ze slechts gebruikt om hen te bekritiseren, te verachten.’ – ‘Maar ze waren zo onbeduidend!’ – ‘Ja, inderdaad, dat was een reden te meer om ruimhartiger voor hen te zijn.’ In een dergelijke situatie zal niets zal jou dus vrij kunnen pleiten."