Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 11 november 2016

Dagtekst van Vrijdag 11 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 11 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Lichamelijke arbeid - nut voor het spirituele leven

"De omzetting van beweging in warmte en licht, en omgekeerd de transformatie van licht naar warmte, zijn wetten, bij uitstek bekend en toegepast in de fysica. Alleen luie spiritualisten kennen ze niet. Zij stellen zich tevreden met mediteren, studeren, na te denken zonder zich bezig te houden met het omzetten van dit licht in warmte (gevoelens) en vervolgens in beweging (daden). Als je sommigen van hen vraagt de daad bij het woord te voegen, zijn ze beledigd. Hoe durf je zoiets onwaardigs van hen te verlangen? Wel, daarin vergissen zij zich! 

Lichamelijke arbeid is onmisbaar voor de evolutie van ieder wezen. Zelfs als niets of niemand je daartoe verplicht, zet jezelf er dan toe aan, anders zal dat in negatieve zin zijn weerslag hebben op je fysieke en zelfs psychische gezondheid. Als je enig idee zou hebben van het nut van lichamelijke arbeid – juist voor het verhelderen van je bewustzijn en voor je spirituele vooruitgang -, zou je al het mogelijke doen om steeds iets te doen, zoals schoonmaken, wassen, planten, naaien of klussen."