Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 7 november 2016

Dagtekst van Maandag 7 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

 Dagtekst van Maandag 7 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Voeding - de invloed die onze gedachten en gevoelens op haar uitoefenen

"Gedurende de maaltijden gaan er dingen in je om, die meestal geen enkel verband houden met de handeling van het eten, nietwaar? Welnu, probeer oog te hebben voor wat je op jouw bord opgediend krijgt en zeg tenminste: "Dank U Heer, dat ik U mag proeven via deze voedingsmiddelen die dragers zijn van het leven."

Een gedachte van dankbaarheid, een gevoel van liefde werken in het bijzonder in op het functioneren van de speekselklieren. Deze klieren, eenmaal geactiveerd, scheiden chemische stoffen af die de energieën uit het voedsel trekken. Het is niet de maag, maar de mond en de tong die de kwintessens van het voedsel ontvangen dankzij onze gedachten en gevoelens. Zij zenden dit naar de hersenen en het hele zenuwstelsel. Dus, zelfs voordat het voedsel de maag passeert en daarna de darmen, heeft het organisme reeds de etherische elementen ervan opgenomen, die je de vitaliteit geven en voel je je herboren."