Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 14 november 2016

Dagtekst van Maandag 14 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 14 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Licht, onze meest doeltreffende hulp –


"Je bent bereid op alles een beroep te doen om hulp en een remedie voor jouw innerlijk onbehagen, maar je neemt nooit je toevlucht tot het licht, dat heel het universum doordringt en waarin je bent ondergedompeld. Waarom?... Wanneer je je vermoeid, ontmoedigd en ontgoocheld voelt, denk er dan aan het licht om hulp te vragen. Concentreer je op het licht en stel je voor dat je het in jezelf laat circuleren: het zal niet alleen je psychische organisme zuiveren, maar in bepaalde mate ook je fysieke organisme en je zult je kalm en opgewekt voelen, in staat om je activiteiten weer op te nemen, want je zult weer zin krijgen in de dingen. 

Een van de meest doeltreffende methodes om dit licht op te vangen, is God te danken en Zijn Naam te zegenen. Maak er daarom een gewoonte van om meerdere keren per dag stil te houden en te herhalen: 'Dank u, dank u Heer, dank u voor het leven, dank u voor het licht. Gezegend zij uw Naam in eeuwigheid.' "