Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 3 november 2016

Dagtekst van Donderdag 3 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 3 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Handelen - krachten ontketenen

"Waarom moeten we goed nadenken voordat we in actie komen? Omdat je door te handelen krachten ontketent. Zodra dit het geval is, houden zij onderweg niet op, maar gaan door tot het einde. Veronderstel, je bent in de bergen en een enorm rotsblok boven je staat op het punt de helling af te tuimelen: het is aan jou het met rust te laten of zijn val te voorkomen. Als je het in beweging brengt, is het onmogelijk om het tegen te houden: het zal jou tezamen met vele anderen verpletteren. En als je de sluisdeuren in een kanaal zou openen, probeer dan het water maar eens tegen te houden!

Het is altijd aan jou om al dan niet te handelen, maar zodra je daartoe besluit, zullen de vrijkomende krachten je ontglippen. Wanneer volksmenners een rel ontketenen, verliezen zij zeer snel de regie. Vandaar het spreekwoord: ‘Wie wind zaait, zal storm oogsten’ en die storm kan dezelfde persoon, die deze veroorzaakt heeft, meeslepen. Voordat je een woord spreekt, een blik werpt, een brief schrijft of het startsein geeft voor een oorlog, heb je alle macht, maar zodra dat is gedaan, ben je niet meer dan een toeschouwer en dikwijls zelfs het slachtoffer."