Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 8 november 2016

Dagtekst van Dinsdag 8 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 8 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Eenzaamheid bedreigt degene die geen besef heeft van het goddelijk Principe in de anderen –

"Waartoe dient het om altijd de nadruk te leggen op de gebreken van de mensen? Zie je ze daardoor evolueren? Nee. Probeer je voortaan meer te concentreren op het goddelijke, onsterfelijke en eeuwige Principe dat ook in hen leeft, tracht daarvoor heilige gevoelens te koesteren. Zo zul je hen helpen en je zult ook een goede taak aan jezelf verrichten. Terwijl je jezelf kwaad berokkent als je voortdurend bezig blijft houden met hun gebreken, want je voedt jezelf met vuiligheid en vaak, in plaats van hen te helpen, belet je ze om te evolueren.

Hoeveel mensen voelen zich alleen zonder te begrijpen waarom! Zij zien niet in dat ze, door anderen te bekritiseren, hun zwakheden en tekorten te onderstrepen, enkel een sloot tussen zichzelf en de anderen graven. Als ze eenmaal zullen beseffen hoe ze, met hun ziel en geest, in relatie kunnen treden met alle zielen en geesten op aarde, wanneer het beste in hen het beste in de anderen zal ontmoeten, geloof me, dan zullen zij zich nooit meer alleen voelen. "