Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 2 november 2016

Dagtekst van Woensdag 2 november 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 2 november 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Deugden die de mens heeft ontwikkeld verlichten en beschermen hem na zijn dood –

"Het is altijd interessant om de begrafenisgebruiken uit het verleden te kennen, evenals wat er vandaag de dag nog van overblijft, en hun betekenis te begrijpen. Het is evenwel niet essentieel die gebruiken te hebben om een dode in het hiernamaals helpen. Dat je hem begraaft met voorwerpen, dat je ceremonieën houdt en voor hem bidt, is zeker een hulp, een ondersteuning en een troost voor zijn ziel, maar de invloed van die rituelen is beperkt.

Wat een mens echt helpt als hij van de aarde naar de andere wereld vertrekt, is het leven dat hij heeft geleid, zijn de deugden die hij heeft beoefend toen hij op aarde was. Dus, als je in harmonie hebt geleefd met de kosmische Geest, de wetten hebt geëerbiedigd die in de levende natuur van kracht zijn, maak je dan niet ongerust over wat men met je lichaam doet na de dood. Wat er ook met dit lichaam gebeurt, een licht zal je vergezellen tussen de schaduwen van het hiernamaals."