Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 14 november 2016

ASCENSIE-UPDATE 13 NOVEMBER / 13 November 2016 / door Fran Tielemans

ASCENSIE-UPDATE 13 NOVEMBER
13 November 2016 / door Fran Tielemans

Heb je je de voorbije dagen gespannen, snel geïrriteerd of emotioneel gevoeld? Had je last van onderbroken slaap, verteringsproblemen, vermoeidheid of hitte-opwellingen? Dan is dat heel normaal. De gebeurtenissen van de voorbije week hebben niemand onberoerd gelaten, en bepaalde planetaire standen, de dubbele 11-trilling van november, extra Zon-activiteit van de voorbije dagen en de Volle (Super-) Maan van morgen 14/11 kunnen mensen stretchen tot aan het randje.

Maar het is allemaal voor het goede doel. Wat de verkiezingen in de US betreft, is de beste kandidaat verkozen, namelijk die kandidaat onder wiens bewind er het meeste behoefte zal ontstaan aan verandering, verzetten van de bakens, vernieuwing en vooral een hogere aflijning van het hele politieke apparaat en afbreken van oude structuren. Moest de andere kandidate verkozen geworden zijn, dan zou dit alles ook aan bod zijn gekomen, maar veel minder intens en dringend.

We zijn immers nog slechts drie jaar verwijderd van het magische 2020, één van de meest cruciale jaren in dit Waterman-tijdperk, dus moet het tempo worden opgedreven, en dat is wat we nu al een hele tijd – en zeker deze week – voelen. Je zal dus ook bij jezelf al gemerkt hebben – tenminste wanneer je alert bent op je denken en handelen – dat er nogal wat impulsen zijn geweest van je Hoger Zelf uit om bepaalde zienswijzen en handelswijzen te gaan aanpakken – te veranderen en op hoger level te brengen. Je kan ook gemerkt hebben dat er een heleboel herinneringen plots opdoken, aan vroegere relaties, situaties en tijden.

Vermits we nu stilaan de laatste weken van 2016 ingaan, is er een bepaalde dringendheid aan zet. Vanuit ons Hoger Zelf wordt al wat echt nog dient losgelaten te worden in deze periode extra belicht, en de Maan van morgen doet daarbij een stevige duit in het zakje. En hoe harder we bepaalde dingen negeren, ontkennen of tegenwerken, hoe sterker ze naar boven worden geworpen. Dus is de beste houding er één van rustige alertheid, observeren van je denken en handelen, en de volgende (aardings-)stap is dan het aanpassen ervan tot het in harmonie is met wie je voelt te zijn op dit moment.

Hoe meer stilte, tijd voor je Zelf, spiritueel werk, fysieke en mentale ontspanning je in deze fase kan realiseren, hoe makkelijker je hier doorheen gaat, en hoe sneller je de ware vibe van het moment kan oppikken: grote helderheid, vreugde, uitbreiding, vernieuwing en harmonie. Deze zijn het natuurlijke gevolg van de ruimte die er is ontstaan door het vele loslaten van de vorige jaren tot nu, van jouw bereidheid om ware verlichting in je leven te laten en te integreren, van jouw openstaan voor nieuwe ideeën en zienswijzen, én van de overvloed aan Licht dat in deze fase naar je toe komt.

Volgende week zondag kunnen we ook de Neptunus retro afvinken, daar die planeet dan opnieuw direct loopt, wat tijdelijke verschuivingen kan brengen in emoties, het inzien van illusies en werkelijkheid, en wat ook allerlei extra-sensitieve ervaringen kan veroorzaken.

Probeer je dus boven de ‘waan van de dag’ te verheffen. Alle beroering en ontzetting die je waarneemt, bij jezelf, bij anderen om je heen en in de wereld, zijn de signalen van een wereld in groeiversnelling, en zoals gezegd: soms moet men nog net iets dieper vallen, vooraleer men bereid is eindelijk andere visies en vernieuwing door te voeren, om opnieuw harmonie en positieve vooruitgang te creëren. Kijk met de ogen van een adelaar, die hoog boven het gewoel van het dagelijkse leven cirkelt, kijk naar de wereld vanop je innerlijke bergtop, zittend aan het koele rustige meer van je innerlijke zelf, altijd en immer sereen, vrij en liefdevol. Werk elke dag aan wereldvrede, door het streven naar vrede in jezelf. Daarvoor zijn we hier gekomen, dat kunnen we.

Keep the Faith

Fran

http://www.maitreya.be/