Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 29 oktober 2016

Het Verhaal van de Boer en de Hoed / Posted on 28 October, 2016 by contramimi

Het Verhaal van de Boer en de Hoed
Posted on 28 October, 2016 by contramimi


[Gloria en boer op de markt]

De manieren waarop God kan verschijnen zijn eindeloos. Door andere mensen is een ervan. Hier is een waar verhaal;

Een boer op onze plaatselijke markt had een deken neergelegd op de grond, gevuld met groenten, sommige in manden, sommigen gewoon op een stapel.

Ik nam een reusachtige courgette, hield hem omhoog en vroeg hem hoeveel.

De man lachte en zei: “Hij ligt bij de hoed. Het is de hoed methode.” Ik wist niet wat hij bedoelde.

Hij wees op een groot soort boerenhoed gevuld met dollar biljetten die aan de rand van de deken lag. “Je stopt er gewoon in wat goed voor je voelt.” zei hij.

“Geef me een idee,” zei ik.

“Oh, nee,” zei hij, dan zou het niet van de hoed zijn.”

Hij gaf echt zijn groenten en vruchten met wat mensen in hun hart hadden om te betalen. 

Hij was niet aangeraakt. Hij was dat echt niet. Hij bleef er ook niet op wachten. En hij was zo royaal met de zwaai van zijn hand waar ik zo’n ander gevoel over had. Ik voelde dat me een groot geschenk werd gegeven en met mijn hele hart wilde ik hem genoeg betalen. Het voelde blij om te ontvangen en blij om te geven. Hij hield me om te voelen dat deze groenten de vruchten van God waren en hij was gewoon de leverancier ervan.

Hij was daar om te worden beloond voor zijn werken. De groentes waren niet gratis.

Alleen maakte hij de prijs niet. Hij liet het echt los. Hij wilde dat zijn groentes naar zoveel goede huishoudens ging als mogelijk was en allen voeding zouden geven waarvoor ze gemaakt waren.

Dat is het zelfde met de Heaven Letters (De Hemel Brieven). De bedoeling van de Hemel Brieven is om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk in aanraking te brengen met God. We zijn blij dat jullie er zijn, en we willen wedijveren met die mooie boer. Hemel Brieven zijn de vruchten van God en de Internationale Gemeenschap van Hemelbrieven is gewoon de bezorger. Wij leggen een grote hoed neer en daarmee leggen we ons vertrouwen in God. We waarderen jullie ondersteuning.

Gloria

The Godwriting International Society of Heaven
703 E. Burlington Avenue
Fairfield, IA 52556

(Make checks out to Heaven!)