Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 31 oktober 2016

Heavenletter 5820 Het Leven Is het Wonder / 31 Oktober 2016

Het Leven Is het Wonder
Brief uit de Hemel
31 Oktober 2016


God zei:

Met de woorden “Geliefde God” – zelfs als zeg Ik het zelf – wat een manier om jouw dag te beginnen. Ken je een betere manier? Ken of weet je een andere manier zo van goud om je hersengolven mee te beginnen en jouw hart zo gewoon en in zulk een blijvende verheffende manier?
Twee woorden om jouw op het spoor te zetten voor jouw dag.

Begin jouw dag met de woorden Geliefde God. Je kan het uitwerken/uitweiden als je dat wil. Onthoud, het is geen gebed of een verzoek dat je doet. Je praat met Mij. Ik ben met jou. Jouw wijzen op de Geliefdheid van God herinnert jou aan Onze Verbinding.

Om te beginnen op een goede plek – dat wil zeggen, sterk beginnen – grond je in het Koninkrijk van de Hemel waarin je werkelijk verblijft.

Ben je niet bij gelegenheid je dag begonnen met: “Oh, nee, ik wil gewoon terug naar het slapen gaan.”

Naast om helemaal niet op te willen staan, heb je ook soms gewild niet naar het werk te gaan of naar school of het moeten doen dat betrokken is met jouw naar buiten gaan in de wereld? Oh, hoe graag wil je luieren in je bed en niet worden geconfronteerd met de wereld. Op sommige dagen voelt dit Hemels voor jou!

Toch, in het leven zoals je het wellicht kent, is er geen breken (uitbreken) van de wereld, de wereld die je gelijkstelt aan het Leven.

Soms wens je om iemand te zijn zonder gevoelens, zonder zelfs het meest blijde van gevoelens voor een poosje, want je voelt dat het Leven druk uitoefent relevant aan blijheid en/of pijnlijkheid. Op een gegeven moment kan je gewoon klaar zijn, om af te zien van alle soorten van gevoelens, aangezien het ene soort van gevoel lijkt te vergen en ander terug stuitert.

Misschien tijdens het slapen, krijg je een weinig vrije tijd van het Leven in de Wereld. Het eten van een limoentaart is heerlijk en laat jouw even voor een paar minuten van het Leven vergeten.

Afhankelijk van hoe jij je kunt voelen op een bepaald moment, zelfs het Leven op zijn Best compenseert het niet voor wanneer het Leven op de Aarde niet op zijn best is volgens hoe jij je er over voelt.

Waardeer het Leven voor zichzelf, kan je dat? Je hoeft niet te gaan zoals het Leven jou behaagt of  mishaagt. In hemelsnaam, er is meer in het Leven dan jouw dwarrelend in vreugde of jezelf ronduit afstompen in ruig terrein.

Je kunt het Leven uitmeten van het ene punt naar het andere en de omtrek vergeten. Probeer het te meten met een zacht fluwelen lint. Of, toch beter, laat het meten in het geheel achterwege.

Wat je ook drinkt, het is een drank. Hetzij het je favoriete limonade is of jouw minst favoriete limonade, het is toch een drank(je). Het dient. Iedere drank hoeft niet jouw toppunt van een drank(je) te zijn.

En zo met het Leven. Het Leven hoeft niet te zijn wat jouw meeste favoriete Portie van het Leven is. Wie heeft gezegd dat het Leven wordt verondersteld te zijn volgens hoe jij het prefereert?

Herinner het sprookje van de Prinses op de Erwt? Zelfs een stapel van wel honderd matrassen kon het gevoel van ongerief niet voorkomen van de erwt die lag onder de verste matras.

Kom naar de plaats of plek waar je het Leven kan waarderen zoals het is, of het is opgemaakt op de manier waar jij van houdt of een manier die je niet leuk vindt. Hoe dan ook, het is het Leven.

Het Leven wacht niet op jou om je op je wenken te bedienen. Misschien, beter gezegd is de vraag: Hoe, geliefde, dien je het Leven?

Je bent snel geneigd om op het Leven te wachten in een schitterende opeenvolging, terwijl het Leven geen dergelijke plicht heeft. Het Leven is het Leven en het Leven is het Wonder. Jij bent opgenomen in dit wonder.

Het Leven is een ervaring op de Aarde. Laten we een manier vinden om jou weg te krijgen uit het idee dat het Leven goed is de ene manier en verkeerd op een andere manier. Het leven is niet altijd zorgvuldig kiezen.

Met het Leven, kan je niet rond gaan en in elke vrucht voelen en er in knijpen om de beste te vinden.  Knijp niet in de Vrucht van het Leven om alleen te bezitten wat jij rijpt vind op dit moment.

Zelfs het fruit dat je wat je niet bevalt en niet wilt kan een schat voor jou bevatten. In de situaties als overwogen de meest verschrikkelijke, je hebt nog altijd het Leven.

Jij hebt besloten wat acceptabel is en wat niet. Je beslist van te voren en je sluit je geest en hart.

Herinner de kleine lamme jongen die zo verlangde om te rennen en te spelen en het niet kon? Natuurlijk, hij zou de voorkeur gegeven hebben aan om te rennen en te spelen. Natuurlijk, hij zou de voorkeur gegeven hebben aan om vrij te zijn. Oh, denk gewoon aan de vreugde van rennen in vrijheid!

Toch al de jongens die vrij kunnen rennen, zij kunnen over het hoofd hebben gezien het geschenk om licht van ledematen te zijn en gericht op iets wat zij niet hebben. Iemand die klein is, wil lang zijn.
Denk dieper, geliefde. Wees diepgaand.

In het verhaal van De Kleine Kreupele Prins, zegt het:

“ Des te meer de kleine kreupele Prins had, des te meer wilde hij; en het is niet altijd dat men kan hebben alles wat men wilt – ten minste, op het exacte moment dat men ernaar hunkert; zelfs niet wanneer iemand een Prins is die een krachtige en weldadige peetmoeder heeft.”

“Dan de Kleine Prins herinnerde zich plotseling zijn peetmoeder uitdrukkelijke opdracht – “ Open het Licht van Boven!”

“….[Stel je voor ] de blijdschap van de kleine kreupele Prins toen hij kon gaan uit de Hopeloze Toren…”

Voor de lezer de link van Gloria van Brief uit de Hemel:

Vertaald door: Anja