Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 30 oktober 2016

Heavenletter 5819 SOMS / 30 Oktober 2016

  SOMS
Brief uit de Hemel
30 Oktober 2016


God zei:

Geliefde, natuurlijk weet Ik dat je denkt aan het besteden van meer tijd met Mij. Je weet dat Ik op je wacht. Het spijt je voor de lange onderbrekingen die jou kunnen wegleiden van jouw aandacht voor Mij.

Je zegt dat je te druk bent. Dan, in het volgende moment, beken je tijdens het ademen aan Mij:
“God, wat is er met mij aan de hand? Hoe kan ik zeggen dat ik het te druk heb voor U? Toch doe ik het.”

Ah, hallo, dit is het leven in de wereld. Het leven in de wereld trekt aan je en leert je bezigheden en druk, haast je. En je komt naar voren, gereed om jouw leven in tweeën te scheuren.

De wereld is een ophitser. De wereld in het algemeen is heel goed in het promoten van zichzelf. De wereld kent zeker hoe zichzelf aan de markt te brengen aan jou als van het hoogste belang. En dus de wereld die Ik heb gemaakt probeert jou van Mij te stelen en soms, te vaak, slaagt het daarin.

De wereld komt bij jouw in een goed blaadje. Wel, hé, je leeft in de wereld.
De wereld is van uiterst belang voor jou. De wereld verschijnt veel meer tijdsgevoelig voor jou dan Ik lijk te doen voor jou.

Natuurlijk, ik zal altijd op je blijven wachten. Er is altijd een later.

Later na al de rest, kan je gelegenheid hebben voor Mij, want Ik ben in de Oneindigheid waar er geen haast je is. Het is zo makkelijk om Onze Verwantschap over te slaan terwijl de wereld voorbij dendert, de startbaan door rennend en je probeert de razernij van de wereld bij te houden.

De wereld vraagt teveel van je en neemt te veel van je weg. Het geeft je uiterste data en je krijgt jouw verdiende loon wanneer je de limieten niet bereikt. De wereld roept het uit op de manier zoals Henny Penny het deed in het kinderverhaal:
“De hemel valt. De Hemel valt.” De waarheid was dat er een eikel viel uit een boom.

Er zijn geruchten en wolken op de Aarde en er zijn tijdslimieten en vette kopstukken. De wereld rommelt niet aan. De wereld schenkt beperkingen uit op jouw bordje. De wereld heeft zijn militaire aspecten.

Twee, drie, vier, links, links, links, Links, rechts. Links, rechts.
Uiterste datum (data) worden goed benoemd. Ze zijn dodelijk in hun eisen. Tijdslimieten maken dat je de heuvel op rent. De klokken van de tijd leiden jou weg van Mij. Je kan bedoelen om terug te komen.

Je kan vergeten om te leven met de Zon en de Maan en de Sterren.
Wat een lopende band lijn heb je gevonden.

Je bent gevangen in een web van intriges. Je geraakt op de boot van de Sirenen waarvan het niet makkelijk is om te ontsnappen zoals verteld in het verhaal Odyssees. Beter in weelde te leven in het Bed van de Oneindigheid waar je waarlijk in leeft. Beter om Mij te horen en Mijn liefde te voelen voor jou. Op deze manier vernieuw je jezelf. Op deze manier neem je niet van jezelf weg. Herinner Mij. Dit is eenvoudig genoeg.

Beschouw Mij nooit als een onderbreking in jouw leven. Ik zit je niet in de weg. Ik maak de weg voor jou vrij. Ik recht je schouders. Je hebt een rechte houding. Je bent groter.

Zoals het is, haast je je om wakker te worden in de ochtend. Je haast je om te eten. Je haast her en der en eet te snel. Maakt voort, maak haast, is het geroep dat je hoort. Sneller, sneller, is de kreet van het leven in de wereld.

Je bent in het midden van het leven en je bent weg voor het snellen ergens.
Geef Mij regelmatig vijf minuten per dag. Ik wijs jou toe om regelmatig te genieten vijf momenten van het leven met Mij. Je kan veel dagen op de Aarde hebben, dat denk je, en je voelt je niet gehaast. Herinner Mij, niet uit angst maar uit vreugde. Stel het niet uit.

De tocht waar je op bent is eenvoudigweg niet goed genoeg voor jou.

Ik stel niet voor dat je weg rent naar Tahiti en jouw actuele op en neer rennen van de heuvel verlaat. Ik vraag je om Mij iedere dag vijf minuten te geven. We hebben het hier niet over een opoffering. Dit is een beloning.

Wanneer je merkt/voelt dat je niet in staat bent om Mij iedere dag vijf minuten te geven tegelijk, in één keer, te midden van jouw gehaast, denk alleen maar “God” of “God God God” wanneer je gaat van de ene taak, opdracht, opgave naar de andere. Een paar druppels van Mij gaan ver. Ik ben een Geconcentreerde God. Ik kom in kleine hoeveelheden even zo goed als in grote. Ja, Ik ben Één God. Kom dichterbij. Één minuut van/met Mij is als van een grote economische omvang.

Het lezen van een Brief uit de Hemel telt voor jouw moment. Er gebeurt iets wanneer jij aan Mij denkt. Dit is geen moeilijk of lastig pad dat Ik je geef. Zelfs een kleine dosis van Mij brengt wonderen tot stand.

Vertaald door: Anja


Noot van Gloria van de Brieven uit de Hemel: Henny Penny, beter bekend in de USA als Chicken Litlle en soms als Chicken Licken, is een  volksverhaal met een moraal in de vorm van stapsgewijs toenemend verhaal over  een kip die gelooft dat de wereld  ten einde loopt. De frase “De hemel valt” is prominent aanwezig in het verhaal  en is overgegaan in de Engelse Taal al een algemeen taal eigen wat wijst op een hysterische of verkeerd geloof  dat onheil op handen is.  https://en.wikipedia.org/wiki/Henny_Penny