Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 22 oktober 2016

Heavenletter 5811 Dromer van de Droom – deel I / 22 Oktober 2016

Dromer van de Droom – deel I
Brief uit de Hemel
22 Oktober 2016


God zei:

Één van Mijn refreinen is: ga uit het verleden. Laat het verleden gaan. Glip weg uit het verleden. Het verleden, dat nooit heeft bestaan, is niet een plaats noch een tijd waar je werkelijk kan zijn. Je kunt je daar alleen vermommen. Kijk, het is toch allemaal een droom. Oh ja, heel werkelijk voor jou, die zijt de Dromer van de Droom.

Wat je zag, wat je voelde, wat je zei, leek inderdaad te gebeuren, toch het passeerde allemaal via je ogen. Inderdaad, het was alsof jouw hart bloedde van dat wat jij zag als tragedie. Of, inderdaad, in een zonnige vertelling, je werd één groot stralend wonder. Hoe vol lijkt jouw hart misschien zelfs door een ogenschijnlijk klein ding. Hoe leeg lijkt jouw hart over iets dat de zeer grote tragedie leek van allemaal, totdat een andere gebeurtenis binnenkwam en deed jouw leven omslaan naar een andere weg.

Ah, wat is realiteit op de Aarde en wat is Realiteit in de Hemel? Twee grote verschillen. Welke is waar voor jou?

Hier is aan andere manier waarop we hier naar kunnen kijken welke vertrouwd wordt genoemd, ervaring. Naar alles kan worden gekeken vanuit een ander licht(punt). Dit betekent geenszins, dat je naar believen er toe in staat bent. Dit is mede een mogelijkheid. Je kan, misschien nog niet zo, de persoon ter plaatse ben je altijd. Wereld denken heeft zijn heerschappij over jou als je er in mee gaat.

Je ziet jezelf als in de rondte bewegend in een schouwspel van het leven als je werkelijk op de plaats blijft. Het is meer dat je op een roltrap stapt die jou omhoog beweegt en je beweegt naar beneden op een roltrap, want je bent een observator van het leven, wanneer het leven voor je ogen passeert. Het kan zijn dat wat jij jouw leven noemt eenvoudig is wat jij situeert. Wat jij situeert wordt genoemd observatie.

Vanuit een andere positie op de roltrap die je als het ware berijdt, kan je andere scènes observeren en andere schijnbare acties. Het hangt ervan af waar je zit of waar je aan het staan bent. Hier is een andere draaiing die je denkbaar zou kunnen observeren. Deze draaiing zou jouw visie enorm kunnen openen. Het zou kunnen. Het zou jouw leven kunnen veranderen, alhoewel aanvankelijk, zie je niet hoe. Laat dit idee zachtjes zakken.

Natuurlijk, heb je gehoord over verschillende niveaus van bewustzijn. Laten we nu andere woordenschat gebruiken, de woordenschat van de dimensies. Waarop jouw bewustzijn is gepositioneerd hangt af van wat je ziet en wat je ervaart. Beschouw jouw Bewustzijn als de stoel waarin je zit. Dimensie groeien/gaan over van de ene dimensie naar de andere.

Voltooi een dimensie en ga verder naar de volgende. In de wereld voltooit jouw afstemmen zich over een lange periode in de tijd, zelfs als tijd zelf een illusie is. We kunnen ook een ietsje zeggen dat van de ene dimensie naar de andere is als het eindigen van een hoofdstuk in een Groot Boek en dan doorgaan naar het volgende hoofdstuk in het Grote Boek. Dit is het leven in de wereld. Het is een natuurlijke progressie. Het ene leidt naar het andere.

In de ogen van de wereld is dit zo. Zoals gezien vanuit de Hemel, niets van dit is zo scherp omlijnd. Er is geen afgescheidenheid. Er is geen tijd, geen wat volgt op iets anders enzovoort. Zoals gezien door de wereld echter, heeft iedere dimensie een scherpe grens. Net als iedere individuele op de Aarde wordt geïdentificeerd door een naam om hem/haar exclusief te maken.

Ik zou zeggen dat:
De 3e Dimensie is het oude denken gebaseerd op de vijf zintuigen. In deze dimensie, alleen wat je ziet is waar.
De 4e dimensie staat meer mogelijkheden toe.
De 5e dimensie heeft een veel bredere-hoek lens.
Je tikt niet op een schakelaar om in de ene dimensie te zijn of een andere, toch ben je, dag voor dag, jouw 5e Dimensie zeebenen aan het behalen, als het ware.

Je weet niet altijd waar je bent. Misschien kan je beginnen te erkennen of herkennen dat een paar van jouw persoonlijke observaties van het leven en jouw leven nog steeds gezien worden in de 3e Dimensie. Overgebleven denken. Dan staat de 4e Dimensie meer mogelijkheden toe. Wanneer je omhoog gaat naar de 5e dimensie, kan je dit niet opmerken. Je kan denken dat je nog steeds aan het lijden bent. Het is je denkgewoonte geweest, is het niet? Oud denken.

Er zijn eindeloze dimensies, zelfs als Oneindigheid is zonder dimensies.

WORDT VERVOLGD

Vertaald door: Anja