Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 21 oktober 2016

Heavenletter 5810 De Waarde van het Leven Is de Vreugde Ervan! / 21 Oktober 2016

De Waarde van het Leven Is de Vreugde Ervan!
Brief uit de Hemel
21 Oktober 2016


God zei:

Wanneer ben je in je element? Er is iets opbouwend dat je leuk vindt om te doen. Je kan niet zien dat deze activiteit een bijzondere betekenis heeft in jouw leven. Je ziet niet dat het enige toekomst voor jou heeft. Dat geeft niet. Je hoeft überhaupt niet te denken aan een winstmotief. Het is genoeg dat een activiteit iets is zoals jij. Je weet niet wat er wil groeien uit een schijnbaar niets. Dit is jouw hart volgen. Dit is het verkennen van het leven!

Ik heb het al eerder gezegd en Ik zeg het nogmaals. Je leeft niet voor resultaten. Of, bijvoorbeeld, begin erover na te denken dat mayonaise maken, bijvoorbeeld, iets is wat dat je leuk vind om te doen. Je vind het gewoon leuk om mayonaise te maken. Daar heb je een goed gevoel over.

Je houdt van de ingrediënten die je erin doet. Je houdt ervan om ze te kopen. Je houdt ervan de mayonaise te maken en je houdt van de smaak. Je voelt je goed door het maken ervan. Je hoeft het niet uit te leggen. Het is genoeg dat je ervan houdt mayonaise te maken.

Je hoeft niet in de mayonaise handel te gaan. Het is profijt genoeg dat je geniet van het maken van mayonaise en jij en jouw familie en misschien een paar vrienden genieten van jouw mayonaise. Je weet nooit wat er kan komen van iets, noch heeft iets te komen van iets. Zeker, je kan terechtkomen als een mayonaise mogol wanneer genoeg mensen je mayonaise proeven en dat ze willen dat je wat voor ze maakt. Je hoeft dit zeker niet.

Niemand weet wat zal komen van iets. Verlos jezelf van het idee dat je iets meer moet maken van wat dan ook je aan het doen bent. Wat is het profijt voor jou om een wandeling te maken in het park? Het geeft je een beetje vreugde. Het kan wat pijn bij je weg nemen.

Wat is het goede van het leven? Het is hier vandaag en morgen verdwenen. Toch het leven is goed en jij leeft. Het leven heeft waarde. Werkelijk, het leven is meer dan het louter verstrijken van de tijd.

Jonge kinderen schilderen en genieten onveranderlijk van het hele gespat met verf op papier. Zulk een eenvoudig ding. Het punt is niet dat ze opgroeien om kunstenaar te zijn. Het punt is dat het spatten met de verf hen vreugde geeft.

Je hebt recht op vreugde. Je hoeft geen prijzen te winnen teneinde te genieten. Je hebt geen onderscheidingen nodig. Ah en de vreugde van twee kinderen die samen koekjes eten. Kijk, laat jouw spinnen van vreugde daar zijn.

Ik wil graag zeggen, beoefen vreugde, toch zodra je oefent, wordt je er zelfbewust over en iets van de vreugde vervaagt. Dan ben je aan het proberen. Je kan vreugde geen orders geven. Vreugde komt naar je toe. Het vind jou. Geef de vreugde kans om naar je toe te komen. Ontdek vreugde en je zal de vreugde voortbrengen. Je zal vreugdevol zijn. Je ontwikkelt vreugde niet. Je staat de vreugde toe. Je geeft jezelf toestemming om vreugdevol te zijn. Vreugde is zeker besmettelijk en jij verspreid  vreugde. Vreugde kan ook moedig zijn. De kleine vreugdes hopen opeen.

Zeker, het leven gaat snel, maar er is geen reden om haast te maken met vreugde. Vind vreugde waar je het kan vinden en je zult meer vreugde tegenkomen. Wees paraat voor vreugde. Zeg Ja tegen vreugde. Gelijk het opnieuw bezoeken van vreugde zoals hinkelen.

Er is niets dat je moet willen, toch kan je het leven interpreteren om het goedgezind te maken en om te genieten van het leven. Het leven is aan je verschuldigd om te genieten van de giften. Jij bent een gift, dus geniet van jezelf. Maakt niet uit, geniet van het leven. Wanneer je bedlegerig bent, geniet van het licht, zonlicht door het raam. Geniet van wat je geniet.

De keer zal komen dat je van alles geniet of laten Wij het zeggen op deze manier: Heb constant vreugde. Wat is vreugde behalve waarderen van wat er voor je is? Kijk!

Vertaald door: Anja