Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 20 oktober 2016

Heavenletter 5809 In de Zonneschijn / 20 oktober 2016

In de Zonneschijn
Brief uit de Hemel
20 oktober 2016


God zei:

Keer terug naar waar jouw hart is. Laat jouw hart niet bungelen. Mensen kunnen je laten bungelen, maar je bent er niet om dat met je hart te doen. Verdonker nooit je hart. Jouw hart is voor jou een wegwijzer. Volg jouw hart.

Als je een boer bent, voer je jouw geiten op de ene manier en je kippen op een andere manier. Je zorgt voor alles wat jou toebehoort. Je hebt Één hart. Zorg nu voor jouw hart. Ik spreek niet over hartkleppen en dergelijke, want het fysieke is een bijproduct voor het jouw verschaffen van de instructies van jouw hart. Eer jouw hart. Neem je hart ter harte. Jouw hart is je altijd aan het sturen. Je hart zegt, “Ga deze weg. Deze weg leidt naar geluk”.  En geluk hoort te leiden naar meer geluk.

Hier is de hindernis. Je weet eenvoudig niet altijd wanneer het jouw deugdzame hart is dat spreekt of een opwelling die je hebt binnengehaald die jouw een lied en een dans geeft. Wanneer hoor je de Waarheid en wanneer hoor je trost dingen naar gunst?

Wie op de Aarde weet wie zijn of haar Ware Liefde is? Natuurlijk weet je dat uiterlijk niet het alles is. Zul je alleen jouw ware Liefde kennen wanneer het te laat is? Zul je het alleen achteraf weten? Zul je worden gedesillusioneerd?  Kan een Ware Liefde werkelijk voor jou bestaan?

Je kunt worden gewild, maar waar is jouw hart en hoe lang zal het blijven waar het nu is? Je hart kan naar een carrière getrokken worden. Het lijkt een grote kans. Nu vraag je je af. "Was het weer voor jou ijdel bungelend ego?" Wanneer heb je ooit geweten wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilde?

Jij, jullie, de Wezens die Ik in gedachten heb, geven zich meestal niet over aan het ego, toch heb je geen diepgaande zekerheid van dit. Hoe kan iemand zeker zijn? Hoe weet een mens wanneer het zijn/haar hart is dat spreekt? Keuzen lijken een gok te zijn. Al van het leven lijkt een gok te zijn. Je wilt niet gokken. Je wilt een onbetwijfelbare weddenschap.

Zeker, het leven is meer dan een toss, toch ben je niet zo zeker over dat. Je voelt je als een blinde zeeman aan het roer. Hoe weet je wanneer het je hart is of wanneer het verdwaasdheid is.

Voor een glorierijk moment of twee, voelt liefde echt en dan kan het er tussen uit geknepen zijn. Al die glitters zijn geen goud. Goud kan veranderen in stof. Welhaast, jouw hart, zoals jij het kent, lijkt niet precies betrouwbaar te zijn. Jouw hart lijkt jou niet altijd te ondersteunen. Misschien in de korte termijn, maar niet op langere termijn. Oh, hoe weet je het?

In elk geval, je weet niet hoe je moet weten wanneer jouw hart werkelijk goed bezig is of wanneer je jezelf vrolijk voor de gek houdt. Moet het leven zo vol zitten met starts en stops? Doet jouw leven dat? Het lijkt erop dat je niet genoeg weet om in de wereld te geraken en voor jezelf te moeten zorgen, aan je lot over te laten. Je weet eenvoudig niet hoe de tekenen te gebruiken. Je werd te snel in het midden van het leven geworpen. Je was te jong. Je bent er zeker van.

Je begrijpt dat er grote waarde is in het hebben van geen grenzen, toch zou je een paar stoplichten niet erg vinden, die je vertellen Ga of Stop, of een pijl die één richting aangeeft in plaats van twee. Is het leven een fotosessie en niet meer?

Wanneer bereikt het Echte Leven jou en draagt het je over de heuvels? Wanneer is het jouw beurt voor een leven zonder kwelling? Wanneer is het jouw beurt je waardig te maken en langdurende keuzes? Zal je ooit weten wat je aan het doen bent en de juiste keuzes maken zoals sommige mensen ten minste lijken te doen? Wanneer is het jouw beurt om de juiste wendingen in het leven te nemen?

Hallo, Mijn geliefde, hoe weet je dat je het niet bent! Je bent iets aan het leren. Je leert meer dan al de zekerheid en twijfel. Misschien een definitie van het leven is, dat het een risico is. Ah, wie niet waagt, die niet wint.

Wanneer je in een jungle bent, denk je eruit. Wanneer je in het verkeer bent, kijk naar beide kanten. Op welke manier je reist, welke pieken en dalen dan ook, het leven pompt meer leven in jou en het is aan jou om door te blijven gaan in de Zonneschijn.

Vertaald door: Anja