Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 17 oktober 2016

Heavenletter 5806 Hé, Laat Lijden Los / 17 Oktober 2016

Hé, Laat Lijden Los
Brief uit de Hemel
17 Oktober 2016


God zei:

Heb jij, ergens langs de lijn in het leven, misschien op jonge leeftijd, geleerd dat lijden zich voordoet met het Aardegebied? Dat je je moet overgeven aan lijden, dat de ene manier of de andere, dat lijden zich naar jou zal uitstrekken en jouw neerdrukt? Heb je gedacht dat je je moet voorbereiden voor lijden, dat je jezelf moet wapenen tegen lijden?

Je bent voorbereid. Klaar voor de start, af. Je neemt een vastere vorm aan tegen lijden. Het is niet zo makkelijk voor jou om er boven op te komen. Misschien heb je je neergelegd bij jouw lot van lijden. Je vind ongunstige kansen uit en je geeft jezelf weinig keuzes.

Mijn geliefde, jezelf klaar maken voor lijden maakt je gespannen. Verwacht lijden en de daadwerkelijke aanvang van lijden maken jouw beiden gespannen. Lijden en/of angst om te lijden geven jouw pijn.

Voor deze levensduur, kan je gericht zijn  op het lijden van pijn. Je bent er naar op zoek geweest. Bereid en het wachten op het lijden, je maakt van jezelf een doelgebied dat gereed is. Het leven raakt de roos met jouw.

Zeker, maakt niet uit hoe diep jouw verlangens zijn, de vervulling van jouw verlangens laat jou opgescheept zitten met meer verlangens om te wensen en in gevaar voor het niet ontvangen. Je waarschuwt jezelf vooraf. Je hebt nog meer te willen en al jouw verlangens en hun vervulling daarvan, kunnen jouw deur nog niet hebben bereikt.

Misschien heb je het leven gericht op deze manier. Je hebt tegen het leven gezegd: “Schiet op! Ga aan de slag. Ik ben aan het lijden. Ik ben aan het lijden omdat ik gemaakt bent om te wachten op wat ik verlang. Het leven beantwoordt mijn verlangens nu. Geef mij, geef mij, waar ik voor jammer en naar jengel. “

Ben je nog niet tot de realisatie gekomen dat met je voeten stampen, of smeken of zeuren jou niet brengt tot wat je wilt? Het feit dat je krachtig iets wil, maakt niet uit hoeveel je het wilt en maakt niet uit hoeveel je het verdient, het betekent niet dat het naar je komt precies op tijd (schema) of al helemaal naar jou komt. Soms, eenvoudigweg niet verwachtend noch iets claimend kan de aankomst bij jouw deur bespoedigen. De aankomst van jouw verlangens is niet het enige doel dat je hebt voor het hier op de Aarde te zijn.  Het is helemaal in orde om zeker wat tot jou komt te accepteren. Wat laat jou denken dat het ook helemaal in orde is voor jou om ook te grijpen wat je nog niet heeft bereikt?

Je zou Mij kunnen vragen:”God, waarom doet mijn denken over lijden, mij lijden brengen terwijl mijn denken van wat ik wil niet noodzakelijkerwijs brengt wat ik direct naar me toe wil? Waar gaat dit over?”

Lieverd, er is geen uitleg nodig. We hoeven niet te weten waarom. Jou willen voor een uitleg suggereert reeds een zekere hoeveelheid van ontevredenheid. Waarschijnlijk ook nog, geloof je vermoedelijk meer in lijden dan je gelooft in goed geluk. Je kan worden achtergelaten met afkeer en je kan een soort van vendetta hebben met het leven. Nauwelijks een goed tijdverdrijf. Nauwelijks het leven nemend zoals het komt.

“Dit is wat is gebeurd,” of “Dit is wat niet is gebeurd.”  Dat is al wat jij en iedereen weet of kent.

Ga niet in overhaaste conclusies zoals voor waarom of waarom niet. Wie weet zelfs wat er in de eerste plaats aan het gebeuren is, laat waarom of waarom niet met rust? Wees niet zo zeker dat je het weet. Je kan een heleboel gissingen doen en het nooit weten. Beter om aan jezelf te vragen;” Hmm, waar ga ik heen vanaf hier?”

Je wilt weten: “Wat is mijn volgende stap? Ben ik kampioen of een slappeling? Aan hoeveel houd ik mij vast? En hoeveel moet ik laten gaan? En hoeveel maakt het werkelijk uit? Heb ik al mijn knikkers van vreugde in één zak gestopt en ben ik daarvoor nu aan het pruilen?”

Jij, jouzelf bent degenen om het aan te vragen. Niet de wereld. Je hoeft niet te zijn boehoe. Of je het nu leuk vind of niet, het leven is jouw geen levensonderhoud verschuldigd. Het leven zelf is een groot geschenk aan jou gegeven. Wees blij. Wees dankbaar. Zeg dank u wel en kijk waar het leven jou vervolgens brengt.

Welk spoor ben je nu aan het volgen?

Vertaald door: Anja