Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 16 oktober 2016

Heavenletter 5805 Angst Gedachten, Ga Weg / 16 Oktober 2016

Angst Gedachten, Ga Weg
Brief uit de Hemel
16 Oktober 2016


God zei:

Ik, God, vraag Mijzelf, wie zijn gedachten hoor Ik? Zijn dit jouw gedachten die Ik hoor rommelend door de wereld, zoals:

“Lieve God, hoe lijk ik omringd te zijn door obstakels, al deze draken die mij tegenhouden, verder en verder en meer en meer. Het lijkt dat ik nauwelijks mijn eigen alleen vooruit kan houden. Ik ben zo moe van frustratie. Al dat Uw zegt, God – voorkom ik dat Uw Woorden in mij dalen? Ik kan niet geloven dat leven zo tegenwerkend hoort te zijn.
Ik hou het uit, maar het lijkt al buiten mijn uithoudingsvermogen te zijn.”

Geliefde, soms voel je je overgeleverd aan de genade van jouw gedachten, alsof jouw gedachten, zo ongewenst als ze mogen zijn, de baas zijn, alsof nederlaag jouw middennaam in hoofdletter was. Zelfs als je weet dat dit niet waar kan zijn, jouw geloof in wat niet waar kan zijn leidt je naar een donkere steeg.

Zeg jij werkelijk dat tegenspoed jouw Meester is? Tegenspoed is niet God. Tegenspoed is een vergissing van jouw denken zoals zo vele anderen gedachten. Deze gedachten van jou kunnen komen en gaan, toch er zijn te veel verkwistende gedachten welke jou niet alleen lijken te laten.

Is angst een gedachte? Angst moet een afschrikwekkende gedachte zijn dat je de mogelijkheid hebt om het toch af te schuiven, tot nu toe, tegengehouden voor jou. Oud denken over jouw onvermogen om er te boven te gaan lijken je op te jagen. Jouw eigenzinnige gedachten hoeven niet zo vermaard te zijn zoals jij het klaarspeelt ze te laten zijn. Dien Mij, vrienden en niet jouw gedachten.

Angst, maakt niet uit hoe beschadigend het voor jou kan optreden, is een praatjesmaker. Angst gedachten zijn afvalligen die je ondergeschikt maken. Ze werken je tegen de grond en overwinnen je. Angst heeft inderdaad enige fascinatie voor jou. Angst staat in triomf, zijn voet jouw vastpinnend aan de grond.

Je kan opstaan uit de angst. Je kan de schaduwen van angst laten vertrekken. Je hoeft werkelijk niet zo vast komen te zitten in de schaduwen . Je hoeft niet aan de kant van angst te blijven. Angst is een aangeleerde gewoonte. Angst is als opium voor jou. Het is één van die liefde/haat relaties.

Laten we eerlijk zijn. Angst is een manipulator en controleur voor mensen (o.a.) [Svengali] en je danst op een ruig ritme. Angst is een negatieve en je kan een in staat steller zijn van angst. Angst heeft jou niet gekidnapt noch is angst een soort van goede oude vriend die je heeft bijgestaan. Angst koeioneert jouw. Angst houd je gevangen.

Je bent de olifant die gewend is aan zijn kettingen dat zelfs wanneer de olifant vrij is, hij nog steeds denkt dat hij aangebonden is en door gaat met het in de rondte lopen van kleine cirkels. Hij kan net zo goed worden vastgebonden, want zijn waarneming is vastgebonden.

Jouw vraag moet zijn – niet hoe angst neer te slaan – maar meer een vraag over hoe je van  angst af te wenden en de maskerade te laten vallen die angst op de een of andere manier als een vriend voor je is. 
Angst kan jou heel goed onder zijn duim hebben, maar je kan ieder moment opstaan en weg lopen.

Ben je nog niet genoeg gegaan door de angst geintjes? Je hoeft niet eens de angst te verdrijven. Je hoeft alleen maar te zeggen, “Sayonara”* en weg te lopen van de grote schaduwen van de angst. Je hoeft daar niet te staan te beven van angst.

Kom, Ik neem je bij de hand en Wij zullen eenvoudigweg dit Land van Angst verlaten. Er is geen toestemming nodig. Angst zal je nooit toestemming geven. Angst zal je intimideren. Buig niet langer voor de aanvaarding van angst, ongeacht hoe angst kan binnensluipen om je tegen te houden. Heb niet langer een duel met angst. Ga niet met angst om op het niveau van angst.

Ga een treetje hoger. Ga omhoog.

Vertaald door: Anja

·        *   Voor de lezer: Sayonara is het Japanse woord voor tot ziens.


Dit gaat over een olifantenontmoeting na een bevrijding van de ketenen!!! Werkelijk waard om naar te kijken.