Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 15 oktober 2016

Heavenletter 5804 Het Leven in 3D / 15 Oktober 2016

Het Leven in 3D
Brief uit de Hemel
15 Oktober 2016


God zei:

Wat zijn de bouwblokken van jouw leven? De bouwblokken zijn liefde. Zo niet de liefde zelf, een zoektocht naar liefde of een vermaning richting liefde. Menig lied en een danspas voor de liefde ook al wordt liefde nagebootst.

Misschien heb je gedacht dat je het niet beter kon doen, toch het gevoel hangt over jouw heen dat het leven jouw te kort doet of dat jij het bent die jezelf te kort doet.

Waar is liefde precies op welke wijze dan ook? Liefde wordt verondersteld in het hart te behoren en bestaan, toch ergens zie je liefde mooi doen lijken in een parade. Je bent ermee meegegaan. Je ziet nu dat liefde kwam met een gegeven onjuiste bestemming en mooi doen lijkend als liefde en voorbijgaand als liefde, jouw liefde en anderen hun liefde. Naar het schijnt ontdek je jezelf met een vals voorkomen. Je zou nooit hebben verwacht deze soort van liefde te zijn voor al wat je zou krijgen of om genoegen mee te nemen.

Natuurlijk, je wilt eerlijk zijn in jouw hart, toch je kan jouw liefde weerstaan of het veinzen. Je wilde nooit gepakt worden, toch je kan de ingang niet vinden naar je zelfbedrog en zo ben je oneerlijk tegen jezelf. Je ontneemt jezelf de liefde, de Hoofdhandeling van de Liefde.

Vaak genoeg, klop je je verhalen over of van de liefde op en bespeelt ze tot over de oren opnieuw en nog eens --- alsof ze waar zijn. Vaak, weet je niet werkelijk wat van jouw leven te maken of zelfs wie je bent wanneer je ronddartelt in de opeenvolging van de gebeurtenissen losjes aangeduid als jouw leven.

Je hebt misschien nog niet helemaal de basis geraakt met het leven, aan jou toegewezen.  Je kan jezelf en het leven komen te zien als afgelegen en ver weg wanneer je wangedrag in vervoering brengt en jouw Ware Zelf negeert. Je kan niet begrijpen  waar je geweest bent en waar je niet geweest bent en hoe je jouw leven hebt gedaan alsof.

Je wilde het niet. Natuurlijk, wilde je het niet. Je wilde niet tot termen komen als nalatig zijn en kortzichtig. Je wil niet alleen zijn zonder liefde over en weer, toch je kan jezelf vinden, alleen, zonder liefde en in wanhoop. Het leven werd een bedrieglijke poging tot liefde alsof per slot liefde niet zo heel veel uit maakte.

Jouw hart slaat een andere melodie. Misschien verberg je je liever voor jezelf dan om deze euveldaad te ontdekken die je hebt vastgelegd. Je had gedacht dat je leven succesvol zou zijn en dat je liefde zou hebben en door en door geliefd. Op de een of andere manier heb je nooit jouw claim voor liefde aangelegd. Dit kan nooit gebeurd zijn en toch, het deed.

Dit kan niet het leven zijn dat jij aan het leven bent. Zeker, dit kan niet het leven zijn dat je verondersteld werd te leven. Ergens heb je het verkeerde leven gegrepen. Misschien was het jou aangesmeerd door een truc. Je speelde een spelletje met jezelf. Je wilt jouw leven niet zo schraal noemen.

Je werd nooit de prins of prinses in de ogen van de wereld en nu, ook niet in jouw eigen ogen. Je hebt je vermomd als iemand anders. Je bent niet helemaal zeker wie je was. Je probeert jezelf te pakken te krijgen.

Je herkent dat je voorbij ging aan het leven. Waar is jouw leven naar toe gegaan? Waar zijn al jouw voorspellingen geland? Waar was je al deze verbeelde tijd? Waar ben je werkelijk mee bezig geweest en hoe kan dat?

Je bent niet aan het zoeken geweest. Pas de laatste tijd ben je begonnen om jezelf recht in de ogen te kijken. Je leven is verzonnen geweest door een overdrijving hier en een overdrijving daar. Jouw dromen hadden je leven niet veranderd. Je hebt jezelf voorbij laten gaan, of minstens, je werd mismoedigheid ogend.

Je voelde dat je iets waardeloos was in jouw Beker des Levens. Hoe kan dit zijn toen je eens zulk een verwachtingen had? Je hebt meer afgebeten dan je kon kauwen of je hebt eenvoudig niet genoeg afgebeten. Je verspreidde jouw dromen voor wat er bij jou op de lange duur niet toe deed. Je weet niet hoe dit is gebeurd.

Misschien weet je het de volgende keer beter. Misschien wil je jouw leven volgende keer niet conserveren. Misschien zal je uiteindelijk het leven verstaan en het leven als of je werkelijk weet wat er de volgende keer wel toe doet. Wacht niet. Begin nu.

Vertaald door: Anja