Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 14 oktober 2016

Heavenletter 5803 De Ongeknutselde Vogels op de Aarde / 14 Oktober 2016

De Ongeknutselde Vogels op de Aarde
Brief uit de Hemel
14 Oktober 2016


God zei:

De volgende keer dat je in de verleiding komt om over iets te klagen, denk in plaats daarvan aan iets om te bestemmen als een meevallertje om dankbaar voor te zijn. Vertel je Mij dat je niet iets kunt bedenken om Mij voor te bedanken? Wat als jouw leven ervan afhing, zou je niet in staat zijn om snel aan iets te denken, de moeite waard om te waarderen? Bijvoorbeeld, jouw leven?

Of, wat als jou direct een duizend dollar wordt betaald voor het herinneren van één ding waar je blij om bent, hoe snel zouden ideeën bijeenkomen bij jou? Je mag niet in staat zijn om zo snel te spreken als je gedachten reis over zichzelf in een dol gedoe.

Misschien wil je jezelf eraan herinneren dat je dankbaar bent voor vogels die zingen en in de lucht vliegen, soms in groepen (echelons). Vogels verwelkomen de dageraad van een nieuwe dag. Iedere ochtend zingen ze. Waarom jij niet?

Denk er gewoon aan, je hebt het privilege gehad om naar de vogels te kijken en om genot te vinden. Je bent verbaasd over de verschillende liedjes die de vogels zingen, de grootte van de vogels, de kleuren en designs die vogels dragen komen binnen, de geringe vreugde die ze bij je oproepen wanneer je je verwaardigt om je ogen op te heffen om naar de ongekunstelde vogels van de Aarde te kijken, lucht en liefde die van start gaan in vreugde en dan verlichten in vreugde. Wat is er niet verblijdend aan een ongeknutselde vogel?

Wat gebeurde met jou? Heb je de vreugde verlaten en heb je rommel er voor in de plaats genomen? Wanneer heeft bitterheid de vreugde verdrongen en Ik herhaal: Waarvoor? Waarvoor in hemelsnaam?

Begin nu opnieuw.

Denk aan de nesten die de moeders bouwen. Denk aan de eieren. Denk aan hoe de jonge vogeltjes door de eierschalen pikken. Wat een entree!

Vertel Mij, is er iets in de Schepping waar Ik niet aan heb gedacht en voor gezorgd heb? Denk aan de Schepping en al de geopenbaarde invloed. Zelfs geen duizend grote uitvindingen van de mens kunnen de pracht evenaren van een enkele vogel zingend bij de dageraad.

Hoe zit het met gras dat groeit en bloemen die bloeien? Zijn het geen wonderen die jouw vermoeide hart ontsteken? Wat met een lichtvoetig hert? Wat met de lach van een jong kind? Wat met jouw lach? Waar heb je het gelaten?

Luister naar Mij. Zelfs waarde schemert van vreugde. Jouw geluk is om geen grenzen te kennen. Geluk is van jou. Maar er zelf gebruik van. Wanneer heb je vreugde ingeruild voor verloren vreugde? Heeft de opeenstapeling van verdriet het gewonnen van de vreugde? Heb je ellende toegestaan om vreugde uit te wissen? Aan welke dwaasheid zou je deze uitwisseling toeschrijven? Wat heeft jou beetgenomen voor dit onbegonnen werk? Wanneer heb je vreugde uit het raam gegooid en het ingeruild voor hunkering, alsof hunkering meer waarde bevat dat een vogel van vreugde in de hand, alsof een vogel onbelangrijk was. Wanneer deed ronduit ellende komen tot het ondervinden van goed smaken voor jou? Waarom zou je lepels vol ophopen op jouw bord zoals saus of jus? Wat drong zo bij jou aan om zo nors te zijn en toe te laten om onophoudelijke rommel jou leven te laten belegeren? Wat bezielt je?

Draag vreugde trots als een insigne. Doe niet iets om jezelf te schaden of teleur te stellen, schendt niet het vertrouwen in jezelf. Wat is er met je gezonde verstand gebeurd? Wanneer heb je vreugde opgegeven en minder geaccepteerd, alsof minder jouw rechtmatige toekomende was.

Jij bent Mijn kind. Ik heb je niet gecreëerd om als hoofdvak angst te hebben. Laat je inschrijven voor vreugde. Vreugde is passend. Angst is het niet.

Waarom zou je een slechte koop doen? Wanneer ben je begonnen met het verzamelen van narigheid, alsof narigheid nobel was? Toegekend, er is wat lijkt antivreugde voor jou, toch wie heeft jou verteld om het als jouw eigen te accepteren? Ben je onbewust dat je een metronoom bent van het Universum, dat je het drumritme bent waar zoveel levens voor kloppen?

Geef je op, een donkere ritme accepterend en een bepaald soort narrige lust daartoe nemend, alsof dit alles is wat je waard bent? Wat een belachelijk idee heb je in jouw hoofd, als of pijn de omvang is van jou terug betalen en het beste is wat je kunt doen. Nee, het is het niet.
Spoel je ogen met koel water en kijk nog eens, alsjeblieft.

Vertaald door: Anja