Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 5 oktober 2016

Heavenletter 5794 Waarop is Geluk Gebaseerd? / 5 Oktober 2016

Waarop is Geluk Gebaseerd?
Brief uit de Hemel
5 Oktober 2016


God zei:

Luister, ondanks je twijfels en sterfgevallen, alles is goed. Ondanks al jouw teleurstellingen in het leven, alles is goed. Weet dat je gelukkig bent in het leven. Velen in jouw schoenen zouden gelukkig zijn, heel gelukkig. Je weet dat.

Dus vraag ik je, waarom zou je kiezen om ontevreden te zijn met jouw leven terwijl je net zo goed naar je leven zou kunnen kijken in een prachtig licht?

Vraag jezelf, wat zou jou gelukkig maken? Heb je hierop een antwoord?

Maakt niet uit hoe fijn jouw leven is, er is iets wat je wilt en dat je niet hebt. Dit lijkt een feit te zijn in het leven in de wereld. Alle mensen op de Aarde hebben objecten van verlangens die ze nog niet in hun handen houden. Iedereen. En velen op Aarde verlangen verschillend van elkaar. Velen zien hun wensen als werkelijke behoeften.

Iemand heeft het nodig om gewicht te verliezen en iemand heeft het nodig om in gewicht toe te nemen. Het is zelfs mogelijk dat ze met elkaar zouden handelen als ze zouden weten hoe?

Als je een huidige toestand ongedaan zou kunnen maken welke jou ongelukkigheid teweegbrengt, zou dit jouw geluk garanderen? Ik vraag Mij af, welke onvervulde verlangens zou je naar voren brengen waar je ontstemd over bent?

Je kunt niet in staat zijn om een situatie te veranderen, zoals bijvoorbeeld wanneer je auto het begeeft. Echter, jouw auto wordt er niet door gehinderd. Okay, er is iets mis mee. Jouw auto maakt geen krachtig bezwaar. Het verliest de moed niet omdat er iets mis mee is. Jij misschien wel. Jij zou je misschien boos kunnen maken.

En toch iemand die geen auto heeft, kan toch gelukkig zijn. Iemand kan dankbaar zijn voor openbaar vervoer. En wanneer hij woont op het platteland waar er geen openbaar vervoer is, is hij blij met zijn eigen benen, de frisse lucht en beweging. Er is beslist iets goeds in het hebben van een auto. Er is beslist iets goeds in het hebben van geen auto.

Waar dan ook je jezelf aantreft, er is iets binnenin jouw situatie de moeite waard. Als  je het goede momenteel nog niet kunt zien, heb het idee dat het goede erin is en begin te zoeken naar dit goede liever dan naar de keerzijde.

Waarneming is maar net wat de persoon er in ziet. Genieten van het leven is maar net wat de persoon erin ziet.

Er is voldoende te leren van alle situaties. Ongetwijfeld, mag je niet willen leren van zekere situaties. Je wilt niet eens ergens in de buurt komen van zekere situaties, toch situaties zijn jouw toestand niet.

Jouw focus op ongelukkigheid is jouw situatie. Laat Mij herhalen:
Jouw focus op ongelukkigheid is jouw situatie, een gelofte.

Overweeg dat het jou zou kunnen zijn, gespaard voor iets anders.
Je hebt de verhalen gehoord van iemand die zijn vlucht mist die crashte.
Dit was heel erg ongelegen, maar nu leeft hij om het te vertellen.

Kijk, je hoeft echt de weg van de tragedie niet op te gaan. Je wilt werkelijk uit de tragedie modus geraken. Sla het focussen op wat is gebeurd over en al de waarom’s en waarvoor’s en waarom niet.

Wanneer iemand jou een kleine handgranaat zou overhandigen, jouw vraag is niet waarom of hoe konden ze, is het? Wanneer je in de jungle bent en een woeste wilde tijger verschijnt voor jou, dan ga je niet door en door over hoe zo iets mogelijk zou kunnen gebeuren met jou, hoe je nooit iemand kwaad hebt gedaan en zo bouw je een goede zaak op die je kunt hebben voor de oneerlijkheid voor de ondeugd die je in jezelf vind.

En in het scenario van jou zijn van de bruidegom bij je eigen bruiloft en jouw bruid laat je zitten, je bent niet om maar door en door te gaan over hoe onduldbaar dit is --- al de waarom’s en al de hoe’s het mogelijk is dat dit jou kon gebeuren. Al de redenen of geen enkele reden doen niet ter zake.

In het geval van de handgranaat, is je vraag: “Waar zal ik deze granaat snel gooien en de minste schade veroorzaken?”
In het geval van de woeste tijger die voor je staat, is je vraag: “Waar kan ik naar toe rennen om de tijger te ontsnappen? Of hem af te leiden?”
In het geval van de bruid die bij de bruiloft weggaat, is jouw vraag niet: “ Hoe kon ze mij dit aandoen?” of: “Hoe heb ik mij zo kunnen vergissen?”
Je eerste vraag behoort te zijn: “Is mijn bruid eerlijk?” Volgende: “Heeft ze me echt laten zitten?” En als ze je inderdaad heeft laten zitten, dan vraag je jezelf:” Hoe kan ik weggaan in welwillendheid met liefde en zonder bitterheid?”
In het geval van de dood van een geliefde, is het altijd een shock, hoe dan ook.

Niemand wordt gespaard voor wat jullie noemen een dood en voor het grootste gedeelte, al de liefhebbende die achtergelaten zijn, wordt verdriet niet bespaard.

Kun je blij zijn dat jouw liefhebbenden jou hadden om van hen te houden, vóór en na hun heengaan.? En dat je hen gekend hebt en van hen hebt gehouden?

Er zijn vele facetten aan diamanten en aan het leven.
Je hebt de gelegenheid om te kiezen waar je nog niet hebt gekozen.

Vertaald door: Anja