Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 4 oktober 2016

Heavenletter 5793 Jouw door God Gegeven Energie / 4 Oktober 2016

Jouw door God Gegeven Energie
Brief uit de Hemel
4 Oktober 2016


God zei:

Vandaag kan het zijn dat je je meer energiek voelt dan je hebt gevoeld in een lange tijd. Het is zo’n goed gevoel om energie door je heen te voelen koersen en je bent klaar voor de wereld. Ja, je zult dit gevoel van opvrolijking steeds meer en meer voelen.

Iedereen in de wereld heeft toegang tot deze energie. Het is fysieke energie, toch is het ook meer dan, groter dan fysiek. De energie die je aanvoelt bestaat in jouw lichaam en ook in je geest en hart. Het gebrek aan energie die je gevoeld kunt hebben is een soort van malaise. Het is een soort van akeligheid. Wees zeker dat je rust krijgt van spanning, zo dat je kunt beginnen te voelen en gebruiken jouw God-gegeven energie.

Het gevoel van gebrek aan energie is aan het weggaan bij jou. Dit gevoel van gebrek is een soort van dekmantel geweest. Jouw energie is er altijd, maar soms is het bedekt met wat je kunt noemen stress en andere moeilijkheden met jezelf. Oefen om goedaardig en gemakkelijk te zijn. Het is gemakkelijker te oefenen om goedaardig te zijn dan het is om te oefenen om ontspannen te zijn. Streef er naar om goedaardig te worden.
Het is een wonderbaar ding om goedaardig te zijn. 

De volgende keer dat je gefrustreerde klantenservice ontvangt, bij voorbeeld, wees voorkomend. Goed van aard maakt een groot verschil in jouw leven en in de levens van al degenen die op elkaar inwerken, direct en indirect. Ja, wees goedhartig. Goedheid is verwant aan het zijn van gemakkelijk in de omgang. Alleen het horen van de woorden gemakkelijk in de omgang en goedhartig verlichten spanning. Voel je lichaam loskomen. Op deze manier neem je tranen weg uit je leven. Je neemt de slijtage weg. Je neemt de ruwheid weg. Deze eenvoudige benadering kan een grote onthulling zijn.

Als je een nieuwe kijk op het leven zou willen, de dingen makkelijk opnemen is de manier om het te doen. Je bent niet opgekropt. Je bent niet op zoek naar een gevecht. Je bent niet op zoek om te bewijzen dat je gelijk hebt. Je bent niet op zoek om te bewijzen dat de wereld je niet juist behandeld. Je bent op zoek om het leuk te maken. Dit is hetzelfde als het zoeken naar om erachter te komen. Wat je te weten wilt komen is waar de vrede rust. Vrede is veel mooier en fijner dan het vinden van fouten. Werkelijk, waar wil je fouten voor vinden? Hoe meer fouten je vind, hoe meer eenzijdig je bent. Vrijwel zeker, waar je naar zoekt zal je vinden. Niet iedere keer. Niet altijd, maar laat een zelfingenomen houding niet jouw leven bepalen.

Nogal, waar je over moppert, dat vermenigvuldig je. Je klachten zijn zelfvervullend. Blijf zeggen wat een knoeiboel je in jezelf vind en je zult stellig in een knoeiboel van de een of andere soort zijn. Je kunt heel goed tot aan je knieën in moeilijkheden zijn.

Jouw gedachten materialiseren zichzelf met zulk een aanmoediging van jou – waarom ben je verrast? Haveloze gedachten brengen je haveloosheid. Boze gedachten brengen je boze gedachten. Wees makkelijk in de dingen op te nemen en beter zijn de gedachten die in de rondte babbelen binnen jouw. Dat is beter voor jou.

Heb je enig idee hoe je jouw gedachten samen laat komen en hoe je ze manifesteert? Laat je gedachten zijn over wat je wilt. Hou nu op met klagen. Niet meer mokken. Verlevendig jezelf.

Wie ben jij om ontevreden te zijn in het leven? Niemand is jouw een leven verschuldigd. Dat heb je te danken aan jezelf. Waar jouw gedachten zijn, alles bij elkaar, dat is waar jij bent. De wereld gaat niet door buiten jou om. Het gaat door binnenin jou.

Wanneer je egoïstische mensen wil aantrekken, wees egoïstisch. Jij bevordert de richting van jouw leven. Jouw leven is niet zo lukraak zoals je wellicht gelooft. Let op je woorden en let op je gedachten.
Jouw gedachten zijn de wielen waar jouw leven oploopt.

Vertaald door: Anja