Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 2 oktober 2016

Heavenletter 5791 Wervelende Gedachten / 2 Oktober 2016

Wervelende Gedachten
Brief uit de Hemel
2  Oktober 2016


God zei:

Gedachten vliegen erin en gedachten vliegen uit als vogels. Het is verstandig om gedachten te vangen in hun vlucht, of het is verdwenen. Een gedachte herinneren is niet hetzelfde als het in de eerste plaats ontvangen van de gedachte. Heroverwogen gedachten zijn niet helemaal hetzelfde als het origineel. Gedachten wellen op en drijven weg.

Je kan niet in de mogelijkheid zijn om gedachte te herinneren, waar je geest plaats aan bood. Maakt niet uit, je kan het niet terug toveren.

Gedachten houden je bezig. Gedachten verlaten je. Gedachten vliegen uit het raam en gedachten vliegen in en blijven niet of gedachten zullen je niet verlaten. Wanneer gedachten elektrische ladingen zijn, kunnen gedachten aan en uit knipperen.

Het lijkt dat alles van jouw leven wordt nagestreefd door gedachten, dat gedachten jouw leven zijn en gedachten zijn gestadig en niet te stoppen.

Je kan een gedachte verliezen die was als een juweel in je hand terwijl je verstand blijft opduiken met andere gedachten. Sommige gedachte verwelkom je. Sommige gedachten verwelkom je niet.

Het lijkt erop dat je gedachten niet zo veel denkt zoals ze naar je komen, misschien je bespringen. Je hebt een vloed van gedachte waar je doorheen waadt.

Hoeveel gedachte impulsen heb je op één dag? Honderden? Duizenden? Miljoenen? Wat je wel weet is dat gedachten een manoeuvre bij je hebben. De ene gedachten leidt naar de andere of je zit vast aan een gedachte die je niet wil verlaten.

Soms denk je in beelden. Sommige gedachten zijn als liedjes die door je geest blijven lopen. Sommige gedachten zijn hartverscheurend.

Wanneer je buiten bent, in de natuur, onder de lucht, je voeten lopen misschien op bladeren, de zon komt tevoorschijn door de bomen, het is mogelijk dat gedachten jouw voor een poosje verlaten. Jouw gedachten zijn zeer als bomen waarvan de takken in veel richtingen uitgaan.

Jouw gedachten kunnen heel grappig zijn, met lach of jouw gedachten kunnen een fontein van tranen zijn. Je gedachten kunnen helder zijn of je gedachten kunnen met je spelen. Je kan misschien een vakantie willen van je alledaagse gedachten, toch, de meer je denkt, de meer je denkt en kan je niet overal komen.

Tegelijkertijd, ben je je bewust dat je in staat bent tot grote gedachten en inzichten en onthullingen en je bent ook in staat om helemaal geen gedachten te hebben. Je kan vergeten zijn waar je was in je denken. Misschien ben je in een vlaag en dan wordt je wakker uit de vlaag. Je hebt geen idee waar je was in jouw gedachten, waar ze over gingen, waar ze je hebben gebracht. Je weet nu dat je bent teruggekeerd naar waar je nu bent, maar waar je was voordat, dat weet je niet.

Soms vraag je je af of al je gedachten jou ergens doen terechtkomen of dat al jouw gedachten gewoon gedachten zijn die nergens heen gaan --- gedachten die jou eenvoudig kunnen vertragen van het avontuur waar je naar zoekt.

Je geest is overladen met gedachten die alle kanten opgaan, een toss, een gekronkel dat je rond wervelt nochtans nergens. Hoe hou je van inspiratie, toch zo veel gedachten --- zo veel denken --- dat put je soms uit. Je kan je afvragen of geen gedachten nirvana * zou zin. Je wil jouw geest. Daar is geen twijfel over. Het is al het denken waar je niet zeker over bent.

Soms vraag je je af, wanneer je nooit van het woord ziekte zou hebben gehoord, zou je alleen weten over gezondheid? Wanneer je nooit van het woord disharmonie zou hebben gehoord, zou je alleen weten over harmonie? Wanneer je nooit van het woord overweldigend zou hebben gehoord, zou je dan alleen gelijkmatigheid kennen?

Zoals het is, veel van jouw gedachten zijn gebabbel, niet veel meer dan dat. En toch brengen jouw gedachten je ook naar Mij.

 Vertaald door: Anja

Voor de lezers:
Het woord nirvana is hier gebruikt, er is hier veel uitleg over en dat betekent ook betekenissen.