Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 23 oktober 2016

Dagtekst van Zondag 23 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 23 Oktober 2016
door Omraam Mikhael Aivanhov

Aura, onze spirituele kleding –

"Kleding is een beschutting die ons isoleert en beschermt tegen de omringende wereld. Zonder kleren word je meer blootgesteld en dus veel gevoeliger. Verplaatsen we dit feit naar het domein van het innerlijk leven: je kunt zeggen dat de gevoeligheid een uiting is van de spiritualiteit. Wie zijn best doet zich los te rukken van zijn alledaagse bezigheden, te zegevieren over zijn grove instincten, lost de duistere lagen op die hem omhullen als ruwe stoffen en wordt ontvankelijker voor de goddelijke wereld.

In de heilige Boeken lees je verhalen waarin hij, die de proeven van de Inwijding heeft overwonnen, een kledingstuk als beloning ontvangt. Dit kledingstuk kan wit of gekleurd zijn, maar het wordt altijd voorgesteld als een waardevol weefsel, een stof van een bijna onwezenlijke schoonheid. Dit kleed is het symbool van de aura die ons echte gewaad is. Om het te verdienen, moeten we ons ontdoen van al wat ons zwaar maakt en ons verduistert, om een relatie aan te gaan met de goddelijke wereld. Onze aura, dit gewaad van licht, is het teken dat we daarin geslaagd zijn."