Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 8 oktober 2016

Dagtekst van Zaterdag 8 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 8 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Ontmoediging - een hoog ideaal zal ons daar steeds voor behoeden

"Wie echt gedragen wordt door een hoog ideaal, laat zich nooit ontmoedigen. Alleen al de aanwezigheid van dit hoge ideaal, dat hem voedt en leidt, maakt hem gelukkig. Hij weet, voelt dat hij op de goede weg is, dat niets ooit zijn vooruitgang in de weg zal staan. Natuurlijk komt het voor, dat hij op die weg een verkeerde stap zet, wat onvermijdelijk is. Hij laat zich echter nooit door twijfel aan het wankelen brengen. Want beslissen dat je de goede weg wilt bewandelen, is niet voldoende om die weg ook zonder struikelen te blijven volgen. Maar laat een val nooit een reden zijn om je weg niet te vervolgen. 

Bij de minste fout, bij de minste val, storten sommigen in. Zij herhalen maar: 'Ach, dit gaat mij nooit lukken, ik ben dom, onbekwaam, zwak en verachtelijk: ik kap ermee.' Dit zijn reacties van misplaatste trots, van gekwetste hoogmoed. Dus, ook al maak je fouten, ook al val je, geef niet op, maar sta weer op en ga verder, ondanks de zwakheden, de valpartijen, de mislukkingen en de fouten."