Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 15 oktober 2016

Dagtekst van Zaterdag 15 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 15 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Spiritueel Meester - de grenzen van zijn invloed

"Als je een spirituele gids zoekt, weet dan wat je minstens van hem kunt verwachten. Een spiritueel Meester zal alles doen wat hij kan om je de weg te laten zien die je wilt volgen, maar jij bent degene die er zin in moet hebben die weg te gaan. Een Meester kan er niet voor zorgen dat je van het spirituele leven houdt; dat hangt van jou af, niet van hem. Natuurlijk kan hij je op zekere hoogte beïnvloeden, zoals een vriend die van muziek of van poëzie houdt dit kan. Want beïnvloeding is een natuurwet: mensen, dieren, bloemen of zelfs stenen en voorwerpen beïnvloeden ons met elementen die ze bezitten terwijl ze met ons communiceren, vaak zonder dat we dit weten.

Zo is het mogelijk dat iets van de liefde van je Meester voor de pracht van de goddelijke wereld zich aan jou meedeelt. Als je echter niet bereid bent zijn invloed te aanvaarden, kan niets je dwingen. De liefde voor het spirituele leven hangt alleen van jou af."