Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 12 oktober 2016

Dagtekst van Woensdag 12 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 12 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Materie - wij dienen elke dag tegen zijn zwaarte te vechten

"Wij moeten iedere dag vechten tegen onze eigen duisternis, tegen onze eigen zwaarte. Inderdaad, iedere dag vechten. Jullie zullen zeggen: 'Maar hoe lang gaat dat duren?' Zolang de mens op aarde incarneert, zal hij een lichaam moeten aannemen en een lichaam is van nature zwaar en grof, het kan niet ontsnappen aan de greep van de materie. Pas op het moment dat hij definitief zijn banden met de aarde verbreekt, aan het eind van zijn evolutie, zal hij aan die zwaarte en duisternis kunnen ontsnappen. Maar zolang hij op aarde is, moet hij zich geen illusies maken, hij kan er niet aan ontsnappen.

Jullie zullen zeggen: “Maar als de materie ons zo in haar greep heeft, wat kan ik dan doen?” Wees je in de eerste plaats bewust van de beperkingen die zij ons oplegt, maar vecht er tegelijkertijd tegen om die te boven te komen, en door het gebed, de meditatie, klampen wij ons met alle kracht aan onze hemelse Vader vast, die ons heeft geschapen. Hou van Hem, geloof in Hem, hoop op Hem. Dat is de enige manier om ons geleidelijk te bevrijden van die zwaarte."