Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 14 oktober 2016

Dagtekst van Vrijdag 14 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 14 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Weerkunde - haar overeenkomsten in ons

"Hoe vaak overkomt het je niet dat je gewaarwordingen beleeft, die geen enkel verband houden met de objectieve werkelijkheid van dat ogenblik! Op elk moment van de dag, te midden van de ergste moeilijkheden, kun je innerlijk het krieken van de dag beleven, omdat je bewustzijn een gebied passeert waar op dat moment de zon werkelijk opgaat en haar stralen opvangt. Maar het omgekeerde komt natuurlijk ook voor.

Hoe meer je jezelf weet te observeren, des te beter zul je de verschillende verschijnselen en gebeurtenissen in je psychisch leven begrijpen die verband houden met wat in de natuur voorkomt: de dageraad en de avondschemering, de blauwe lucht en de stormen, hitte en kou, helderheid en mist... Het is zo belangrijk ook innerlijk de weersomstandigheden te leren kennen! Zelfs als je je er niet bewust van bent, leef je van binnen in een wereld, gemaakt van onweegbare, ontastbare, maar toch echte stoffen en materialen. De dag waarop je de realiteit van deze onzichtbare wereld zult ervaren, leer je jezelf kennen in een nieuwe dimensie."