Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 10 oktober 2016

Dagtekst van Maandag 10 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 10 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Overtreffen (jezelf) - oefen je daarin elke dag

"Er is iets in de mens, wat hem ertoe aanzet zichzelf te overtreffen. Het bewijs: wat verplicht alpinisten om bergen te beklimmen, die steeds hoger en steeds moeilijker bereikbaar zijn? Wat verplicht zwemmers en wielrenners om steeds sneller te zwemmen en te fietsen? Wat verplicht schakers om urenlang na te denken, alvorens zij een pion verplaatsen op het schaakbord? Niets, zijzelf zijn het die zich tot taak stellen deze topprestaties neer te zetten of die problemen op te lossen. En wat een vreugde voelen zij, telkens wanneer ze een overwinning behalen!

Hoeveel activiteiten, spellen en wedstrijden hebben mensen niet op die manier uitgevonden! Dat bewijst wel dat zij in hun diepste wezen de behoefte voelen hun grenzen steeds verder te verleggen. Maar waarom denken zij er niet aan om kwaliteiten zoals uithoudingsvermogen, handigheid of intelligentie, waarvan ze blijk geven tijdens het spel of bij wedstrijden, ook in het dagelijks leven toe te passen? Waarom klagen ze juist in het dagelijks leven voortdurend dat ze zich moeten inspannen?"