Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 6 oktober 2016

Dagtekst van Donderdag 6 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 6 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Gebreken - stel ze evenals je kwaliteiten in dienst van een ideaal

"Iedereen zal je vertellen dat kwaliteiten te verkiezen zijn boven fouten, en deugden boven ondeugden. De waarheid is echter, dat kwaliteiten en deugden op zich geen absolute waarden zijn. Veel mensen hebben grote kwaliteiten, maar wat doen ze ermee? Niets. Terwijl anderen ernstige gebreken hebben, maar zij zijn zich ervan bewust en willen zich verbeteren. Door elke dag aan zichzelf te werken, zijn ze uiteindelijk in staat grote dingen te realiseren. Als zij deze gebreken niet hadden, zouden ze misschien niets hebben gedaan. Het is gemakkelijk vast te stellen; dankzij het werken aan hun fouten, zagen we mensen topprestaties leveren, terwijl anderen, die tevreden waren met hun kwaliteiten, de boel de boel lieten.

Welnu, weet dat de Hemel geen stuiver geeft voor onze kwaliteiten of gebreken. Het enige wat voor hem telt, is wat we trachten te bereiken met wat we zijn, is het werk dat we doen aan onszelf, om zowel onze fouten als onze kwaliteiten in dienst te stellen van een hoog ideaal."