Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 13 oktober 2016

Dagtekst van Donderdag 13 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 13 Oktober 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Liefhebben (je naaste) - het leven in hem respecteren, dat hij van God ontvangen heeft

"“Heb je naaste lief als jezelf” heeft Jezus gezegd. En wat betekent dat? In de eerste plaats het leven respecteren dat de mens van God heeft gekregen. Dat is een voorschrift waarover de christenen dienen te mediteren, want door hun gedrag na tweeduizend jaar christendom, tonen de meesten dat zij dit nog niet begrepen en nog minder toegepast hebben. Een mens afwijzen, minachten en vernederen, is verklaren dat hij geen schepsel van God is; maar geen enkel mens heeft het recht iets dergelijks te beweren, niemand heeft het recht zich tussen een mens en zijn hemelse Vader te plaatsen. 

Indien iemand zijn vrije wil gebruikt om zich af te snijden van de goddelijke liefde, is hij uiteraard vrij om dat te doen, maar niemand kan hem van de goddelijke liefde afsnijden, niemand heeft het recht dat te doen. Allen zijn welkom in het huis van de Vader. Zelfs de verdwaalde kinderen worden verwelkomd als zij oprecht verlangen terug te keren en hun hemelse Vader viert die terugkeer. Heb je in de Evangeliën de parabel van de verloren zoon gelezen? "