Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 27 september 2016

NIEUWE MAAN 1 OKTOBER 2016 / 27 september 2016 / Petra Stam

NIEUWE MAAN 
1 OKTOBER 2016
27 september 2016 / Petra Stam

Deze nieuwe maan, die volgt op drie woelige eclipsen, brengt weer rust en harmonie. Net als de natuur, kun je meer naar binnen keren en opladen. Om te ontdekken wie je bent, wat je meedraagt en wat je verder wilt, is het belangrijk om naar binnen te gaan. In je binnenrijk vind je jouw mogelijkheden en ook je successen – die draag je met je mee en laat je in een volgende periode weer (verder) ontkiemen. Het is een tijd van dankbaarheid en delen.

De Maan en de Zon staan naast elkaar in Weegschaal. De herfstequinox was de 22e en hoewel dat met een nieuwe balans te maken heeft, is er vaak eerst onrust en onzekerheid. Onder deze nieuwe maan zul je een nieuw evenwicht vinden en dat helpt mee om de balans in jezelf te herstellen. Het gaat er niet om wat de buitenwereld vindt of zegt, maar om wat je van binnen ervaart. Blijf dus dicht bij je eigen gevoel en grenzen, en bewaar niet de harmonie ten koste van jezelf.


Jupiter staat vrijwel ‘naast’ de Maan en de Zon, wat ervoor zorgt dat ieder goed gevoel wordt vergroot, ieder vertrouwen verandert in optimisme en dat zowel spirituele als materiële groei mogelijk is.


Venus staat in harmonieuze verbinding met de Maan en de Zon: een fijne invloed (alsof je door een roze bril kijkt) die het verlangen naar liefde en/of luxe oproept. Vanuit je intuïtie weet je wie goed of niet goed is voor jou op dit moment, dus luister daarnaar! Venus staat in Schorpioen, dus hartstocht, verleiding en diepgang in de liefde zijn wel gewenst.

De invloed van de Venus-Neptunus-driehoek kan ervoor zorgen dat je in contact bent of komt met een zielenmaatje en dat dat magisch, alsof het ‘van boven is gestuurd’ aanvoelt omdat je je met hem/haar heler voelt. Maar let op, want door het Neptunus-Maanaspect kun je jezelf in een ander verliezen of onvervulde verwachtingen bij een ander neerleggen. Vlucht niet in een droomwereld, laat je niet bedriegen (ook niet door jezelf!), maar stabiliseer steeds de harmonie in jezelf. Al het goddelijke en magische zit al in Jou! En in iedereen. Desalniettemin kun je welzeker helen bij iemand die zeer dicht bij jou(w ziel) staat... Saturnus geeft doorzettingsvermogen en stabiliteit voor iedere nieuwe start die je onder deze nieuwe maan op werkgebied maakt.

Foto en tekst © Petra Stam