Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 16 september 2016

Met gerichte Efficiëntie creëer je een heel andere Wereld. / 15 september 2016 / door Martien

Met gerichte Efficiëntie creëer je een heel andere Wereld.
15 september 2016 / door Martien

Ik wil graag mijn mening met u delen over efficiëntie, over hoe ik dat ervaar in deze wereld en hoe het naar mijn menig ook zou kunnen zijn. 


Het begrip “Efficiëntie” houd mij al langere tijd bezig, op vragen zoals: wat betekend het precies?, hoe wordt bepaalt of iets efficiënt is, en is dat dan ook zo? Wordt het begrip efficiëntie niet te pas en te onpas gebruikt en welk doel verbindt men met efficiëntie? Wie is er vooral gebaat dat iets efficiënt is en worden mensen er ook beter van?, krijg je in deze wereld geen duidelijke en bevredigende antwoorden.

Met Politiek heb ik niets, dus we gaan het niet hebben over de inefficiëntie van onze regering. Als het goed is zien jullie dat dagelijks op de TV.

Je kunt dagen, weken of zelfs maandenlang zoeken op het internet, lezen hoe fabrikanten, banken en winkeliers werken met het begrip efficiëntie, je komt steeds maar op hetzelfde uit en dat is enkel het vergroten van de toch al torenhoge winsten. Efficiëntie wordt dus in de meeste gevallen (mis)gebruikt om de rijken nog rijker te maken. Niets is voor het hoogste goed van de mensheid bedoeld.

Geld op de juiste manier gebruikt is efficiënt, het is oorspronkelijk als ruilmiddel bedoeld en dus kun je het ruilen tegen producten of goederen, maar het is in grotere mate ook een machtsmiddel geworden wat enkel ellende, oorlogen en hebzucht voort heeft gebracht en nog voortbrengt, en is dus in die vorm niet efficiënt te noemen. 1% van de wereldbevolking bezit 60% van al het geld in de wereld. Terwijl miljoenen mensen rond moeten zien te komen van minder dan 2 dollar per week of in vele gevallen zelfs per maand, noem dat maar efficiëntie.

Waar ik mij ondertussen terdege bewust van ben is dat wij de werkelijke essentie van het begrip efficiëntie gerelateerd hebben aan materialisme, geld, bezit en nog vele andere dingen die er feitelijk niet toe doen. Wij koppelen efficiëntie aan b.v. het beter laten draaien van productielijnen, het op een bepaalde manier inrichten winkels, en het steeds sneller produceren van producten die maar een beperkte levensduur hebben. De prijs die je voor moet betalen wordt echter steeds hoger.


Doeltreffendheid/ duurzaamheid

De werkelijk essentie van efficiëntie is naar mijn mening doeltreffendheid en duurzaamheid en zou volgens mij ten dienste van de mensheid gebruikt moeten worden, echter de voordelen beperken zich nu tot regeringen, fabrikanten, industrieën, grootwinkelbedrijven enz, enz. Juist deze groepen zouden zich moeten inzetten om d.m.v. efficiëntie doeltreffendheid en duurzaamheid te bewerkstelligen voor alle mensen/volkeren in de wereld. Duurzaamheid is niets meer dan producten maken die een lange levensduur hebben. Waar we tegenwoordig mee te maken hebben zijn in de meeste gevallen wegwerpartikelen, of je het nu hebt over Laptops, iphones, en tablets en huishoudelijke apparaten, zelfs veel auto’s gaan maar een paar jaar mee, dat staat niet in verhouding met de prijs die je ervoor moet betalen.

Het opzettelijk produceren van producten met een korte levensduur is inefficiënt en niet duurzaam en is enkel bedoeld om mensen steeds een nieuwer model te kunnen verkopen, zoals met b.v. de iphones. Marketeers zijn keien in het bedenken van verkoop technieken, maar zeker ook in het manipuleren van gadget verslaafde mensen.

Efficiëntie en duurzaamheid zoals het is bedoeld en waarmee wij de wereld kunnen veranderen is essentieel voor de bewoners van deze planeet, essentieel om gelukkig te kunnen leven in vrijheid, om niet elke dag van 8 tot 5 (of langer) te hoeven werken, alleen om schulden te betalen en in onze levensbehoeften te kunnen voorzien.

Gerichte efficiëntie begint met Eerlijk Delen van alle dingen die Moeder Aarde voortbrengt. Het Eerlijk Herverdelen van het bewoonbare oppervlak van de Aarde, onder alle mensen, om zelfvoorzienend te kunnen worden. De uitputting van Moeder Aarde stoppen, en gebruik maken van Zonne-energie, Water energie, Wind energie en zelfs Vrije energie, dat is efficiëntie. Allemaal mogelijkheden en technieken die allang voor handen zijn maar worden tegengehouden door instanties zoals b.v. de Olie-industrie die het alleen maar hebben over efficiëntie, maar dan alleen voor hen zelf.

Als je ziet hoeveel verschillende modellen auto’s er rondrijden, grote, kleine, sportwagens, jeeps en nog veel meer, dan vraag je je af of dit wel efficiënt is.

Waarom niet 2 of 3 modellen, die duurzaam worden gefabriceerd, en op zonne-energie, vrije energie of een andere natuurlijke energiebron kunnen rijden, waarom niet meteen auto’s fabriceren van lichte materialen die nooit meer roesten? Zou dat efficiënter zijn denkt u? Die technieken zijn er maar liggen op de plank.

Dat zou een enorme reductie betekenen van grondstoffen en door het gebruik van alternatieve brandstoffen kan Moeder Aarde zich herstellen van de enorme schade die wij aan haar hebben aangericht.

Wat Ruimtevaart en UFO’s betreft zijn de technieken al vele jaren verder dan ons verteld wordt. Kijk deze video of hieronder het hele bericht.


Efficiënte technologieën die ons aangereikt zijn door buitenaardse beschavingen te behoeve van de mensheid, worden al jaren verborgen gehouden door de heersende macht, en enkel ten voordele van hen gebruikt, b.v. door het Militaire Industriële Complex, wapenindustrie en voor de geheime ruimtevaart programma’s. Terwijl ze feitelijk bedoeld waren om ons leven hier op Aarde Efficiënter te maken, worden ze gebruikt voor vernietiging en oorlogsdoeleinden.

Natuurlijk kan ik nog pagina’s vullen met het onderwerp efficiëntie, want efficiëntie omvat veel meer dan wat ik hier op papier gezet heb, echter weet ik ook dat de veranderingen in de wereld die gaande zijn zullen leiden naar een efficiënte wereld, waarin mensen gelukkig kunnen zijn en van alles voorzien zullen zijn om een leven te leiden zoals dat oorspronkelijk bedoeld was.

Het was mij alleen opgevallen dat er in het huidige systeem weinig of niets is wat efficiënt genoemd kan worden, tenminste niet ten voordele van de mensheid en dat alles gebaseerd is op zelfverrijking en hebzucht.

We bouwen alles dicht met stinkende betonnen steden en ook de natuur moet het ontgelden door de aanleg van steeds meer langer en breder wordende snelwegen, die achteraf geen oplossing blijken te bieden aan het file probleem en dus inefficiënt zijn. Oeroude bomen en bossen worden gekapt voor de aanleg van wegen door natuurgebieden heen, zonder erbij na te denken wat de gevolgen zijn. Bossen en bomen zijn de longen van de Aarde. De smog die met warm weer in steden ontstaat, wordt uiteraard niet geassocieerd met het vernielen van de natuur, dat er juist voor zorgt dat alle vervuiling uit de lucht wordt gefilterd. Met andere woorden door deze dingen te doen of toe te laten werken wij mee aan de vernietiging van onszelf en de Aarde. Blijkbaar hebben wij niet in de gaten hoe belangrijk een gezonde Aarde is voor ons en andere levende wezens. We beseffen ook niet dat ook bomen levende wezens zijn met een bewustzijn. De reden daarvoor kan alleen maar zijn, dat wij alles, behalve onszelf, als dingen zien en niet als levende wezens. Het is mensonterend vast te moeten stellen dat wij met zijn alle een wereld hebben gecreëerd die niet werkt, in elk geval hebben wij toegestaan dat die werd gecreëerd.

En dan durven sommige ook nog te beweren dat wij het enige intelligente ras zijn in het hele Universum. Intelligentie is waardeloos als je het niet gebruikt. Efficiëntie en Intelligentie kunnen niet zonder elkaar. Intelligentie die niet gebruikt wordt kan nooit efficiëntie voortbrengen. Kunnen we spreken van intelligentie als volkeren elkaar uitmoorden om olie? Nou zo intelligent zijn wij dus, ik zeg wij, omdat wij het allemaal toelaten en er niet massaal tegen in opstand komen, dus zijn wij net zo schuldig aan de moord op onze medemens.

Het steeds her-produceren van dezelfde inefficiënte dingen zorgt voor een enorme vervuiling en aantasting van het milieu, waar wij, voor onze gezondheid, afhankelijk van zijn. Het merendeel van de mensheid is zich niet bewust van de vernietiging van de natuur en onszelf. Er wordt niet nagedacht over de vraag, wat kunnen wij doen om een leefbare wereld achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen? Wat zul je antwoorden als je kinderen vragen wat jij eraan hebt gedaan om te voorkomen dat de wereld voor hen onleefbaar werd?

Gelukkig komt daar verandering in, op alle gebieden zal vooral Liefde maar ook efficiëntie en duurzaamheid de basis zijn voor een Nieuwe Wereld.

Hoe het ook zou kunnen zijn.

Wereldwijd zijn er groepen, samenlevingen die het begrepen hebben en zelfvoorzienend leven, hun eigen energie opwekken en in harmonie met elkaar leven. Huizen worden gebouwd met natuurlijke middelen, men is niet afhankelijk van onnodige en gevaarlijke dingen, zoals magnetrons e.d. die ons door de industrie door de strot zijn geduwd, wetende dat het ons ziek maakt. Met gerichte efficiëntie creëren we een heel andere wereld.

Efficiëntie moet niet alleen gezocht worden in technologie, maar ook in het gebruik van de middelen die de natuur ons te bieden heeft. Zelfvoorzienendheid is ook efficiëntie, als men daardoor in de eigen behoeften en de behoeften van anderen kan voorzien. Efficiëntie is ook samenwerken en samendelen, zonder afhankelijk te hoeven zijn van de inefficiënte en ziekmakende producten die de industrie ons te bieden heeft.

Alles, maar dan ook alles is verbonden met elkaar; regeringen, voedingsindustrie, olie-industrie, Farmaceutische industrie, banken enz. Zij bepalen wat u eet, wat u wel of niet mag doen, welke pil u mag slikken, of u wel of niet natuurlijke middelen mag gebruiken, kortom, zij bepalen hoe u moet leven. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een ziekmakende levensstijl, een verslavende levensstijl, verslavend aan hebbedingetjes, zoals telefoons waar je ook nog mee kunt bellen, en andere prularia waarvan we ons niet bewust zijn dat we daardoor 24 /7 gecontroleerd worden. Men mag dit efficiëntie noemen, maar wat mij betreft is het simpel slavernij.

Hoe verder de veranderingen die nu plaatsvinden vorderen, des te eerder zullen deze (duistere) machten van het toneel verdwijnen. Je ziet het imperium voor je ogen afbrokkelen, tenminste als je het wil zien. De macht gaat stilaan terug naar het volk, wereldwijd staan steeds meer volkeren op tegen het huidige systeem, wat betekend dat mensen massaal wakker worden, door hebben wat er gebeurt en het niet meer pikken, om zo te zeggen.

O ja, je kunt natuurlijk van mening zijn dat het allemaal wel meevalt en zo’n vaart niet zal lopen, dat mag natuurlijk, echter is alles niet zoals het lijkt te zijn. Doorgaan met alles te pikken, of te accepteren zoals het je aangereikt wordt vanuit de heersende klasse, is natuurlijk het makkelijkste, zolang je gehoorzaamd is er niets aan de hand, tenminste dat lijkt zo, echter dat zou wel eens heel nadelig uit kunnen pakken.

Ik moedig jullie daarom ook aan om zelf wat onderzoek te doen, en de dingen vanuit een ander perspectief te gaan bekijken, wat is de achterliggende bedoeling van dit alles, wie heeft er het meeste baad bij, enz, enz.

Wat ik al zei, dit is mijn mening over dit onderwerp, en niemand hoeft het hier mee eens te zijn, geloof het niet omdat ik het zeg, maar onderzoek het zelf, interpreteer het op jouw manier en laat dat jouw waarheid zijn.

Bedankt voor het lezen.

Mijn Liefde die ik deel met jullie.

Martien.