Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 28 september 2016

JEZUS: Waarlijk, ondanks alle conflicten en verwarring die ontstaan in de wereld, is alles goed. /28 september 2016 /door John Smallman


JEZUS:
Waarlijk, ondanks alle conflicten en verwarring die ontstaan in de wereld, is alles goed.
28 september 2016 /door John Smallman

Chaos en verwarring lijkt toe te nemen over de gehele planeet, maar in feite is wat er gebeurt, slechts het naar de oppervlakte komen van de vele lang vastgehouden overtuigingen en oordelen van het bewustzijn van de mensheid, die worden uitgespeeld, het is gewoon een deel van het ontwakingsproces van de mensheid. Alle negatieve en oordelende ideeën en concepten waar de mensheid zich eeuwenlang aan heeft vastgeklampt moeten worden losgelaten zodat jullie kunnen ontwaken, en in sommige gevallen, zoals je kunt zien, zijn zij die erbij betrokken zijn en handelen, vaak erg gewelddadig.

Velen van jullie, Licht houders, zijn zich hiervan bewust geworden en werken standvastig aan al jullie eigen liefdeloze gedachten en overtuigingen los te laten die je hebt ontdekt en begraven of ontkend diep binnenin jezelf, die nu naar boven komen in jouw bewustzijn en jou in veel gevallen shockeren. Alle mensen hebben liefdeloze gedachten en verlangens begraven en ontkend, het zijn allemaal aspecten van de illusie, van de staat van afscheiding van de Bron waarvoor je koos om te ervaren.

De staat van afscheiding - die, zoals jullie al zo vaak is verteld louter illusie is, onwerkelijk - zet jullie, door zijn aard, tegen elkaar op terwijl jullie worstelen om te overleven in een schijnbaar vijandige omgeving. Maar in deze incarnatie, waar het jouw bedoeling is geweest liefdevol te zijn en te helpen bij het ontwaken van de mensheid, is het uiterst verwarrend voor jou om gedachten, zelfs verlangens, om anderen te schaden te hebben. Je beoordeelt hen als onaanvaardbaar. Maar vergeet niet, je moet stoppen met het beoordelen, vooral jezelf. Als deze disharmonische gedachten of verlangens opkomen, observeer hen dan enkel: "Wow, ik wist niet dat ik zoveel haat, woede en wrok had begraven tegen. . . " En laat ze zonder oordeel los!

Vaak zijn die gevoelens of emoties niet van jou, maar afkomstig uit het menselijk collectief, ze zijn waarvoor je geïncarneerd bent om de mensheid te helpen los te laten, en dat is wat jouw liefdevolle intenties doen. Echter, wanneer ze in je gedachten komen, hecht je ego ze automatisch vast aan iemand die je kent of kende. Voordat je al dat begraven en ontkende vuil kunt loslaten moet je het erkennen. Er is niets mis in jouw gedachten of verlangens, ze zijn als het ware gewoon daar, stromend en rond drijvend op zoek naar aandacht. Ze hebben geen enkele betekenis totdat iemand zich bezighoudt met hen of ze uitspeelt.

Jullie, onze lieve lezers en luisteraars, doen absoluut gedegen werk als jullie je dagelijkse intentie instellen om liefdevol te zijn in elk moment en in elke situatie. Die intenties zijn uiterst krachtig en effectief omdat jullie goddelijke wezens zijn, één met God, en het is Zijn Wil en die van jullie dat de mensheid ontwaakt. Daarom zullen jullie ontwaken. Maar, niemand zal worden gedwongen om te ontwaken, Liefde dwingt nooit.

De kleine minderheid van mensen die ervoor kiezen om hun ontwaken uit te stellen, omdat ze nog niet klaar zijn om met het spelen van spelletjes in de illusie te stoppen, zal blijven doorgaan als mensen binnen de illusie, de paden volgen die zij hebben gekozen. Dit is niet een verkeerde keuze, het is gewoon de keuze die ze hebben gekozen, omdat die voor hen het meest toepasselijk lijkt te zijn.

Herinner jullie zelf er regelmatig aan dat er slechts Liefde is, al het andere is een illusie. Niemand kan verloren gaan, laat staan verdoemd! Allen zijn Gods geliefde kinderen en allen zullen terugkeren naar Eenheid. Het is natuurlijk al gebeurd, want in feite hebben jullie nooit die toestand verlaten. Dus maak je geen zorgen over dierbaren die totaal ongeïnteresseerd en niet betrokken bij spiritualiteit lijken te zijn, die er geen duidelijk besef van hebben dat er een Werkelijkheid is los van die ene die jullie als mens ervaren. Er is niemand die afgescheiden is van De Bron, omdat afscheiding niet mogelijk is, er zijn er slechts enkele die om welke reden dan ook in dit huidige moment, kiezen of weigeren zich daarvan bewust te worden. Zij blijven voor eeuwig in Gods liefdevolle omhelzing, en als ze klaar zijn, en zij zullen op een bepaald moment klaar zijn, zullen ze ook hun eigen proces van ontwaken ondergaan en terug keren naar de vreugde van de Eenheid.

Waarlijk, ondanks alle conflicten en verwarring die ontstaat in de wereld, is alles goed. Blijf jullie zelf eraan herinneren dat jullie ervaringen als mens, terwijl vaak pijnlijk wat aanleiding geeft tot intens lijden, onwerkelijk zijn. Jullie kunnen niet worden geschaad of op enige wijze beschadigd. Ja, jullie lichamen kunnen en hebben ervaringen van intense pijn en lijden, maar zij zijn tijdelijk voertuigen die jullie hebben gekozen om te bewonen, en dat is hun doel, maar als jullie je lessen hebben geleerd, lessen die elk van jullie persoonlijk heeft gekozen om te leren, zullen jullie hen afleggen, met dankbaarheid, en ontwaken.

Als jullie EEN zijn met God tot in alle eeuwigheid hebben jullie geen behoefte aan een fysieke vorm, maar terwijl jullie wel een fysieke vorm hebben is het wel verstandig om die vorm met liefdevol respect te behandelen, zorg ervoor op een verstandige wijze, en geniet van de geneugten die het kan bieden. Vergeet niet dat God altijd en alleen wil dat jullie gelukkig, blij en in vrede en tevreden zijn. Als jullie niet in die staat zijn betekent dit dat je egoïstisch denkt, dat wil zeggen, dat jullie je richten op de dingen die fout zouden kunnen gaan in jullie leven en daarmee trekken jullie ze naar je toe. Waar jullie over denken wordt jullie intentie, dus wees voorzichtig met wat jullie denken, en richt je op de vreugde in elk moment. Jullie zouden in vreugde moeten zijn omdat jullie eeuwig één met God zijn, en die staat kan nooit worden gewijzigd.

Jullie liefhebbende broeder, Jezus.

https://johnsmallman.wordpress.com/

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl