Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 28 september 2016

Heavenletter 5787 Er Is Geen Verlies / 28 September 2016

Er Is Geen Verlies
Brief uit de Hemel
28 September 2016


 God zei:

Je wilt geen groot probleem maken van of wat jij kunt noemen (voor)tekens. Laten we zeggen dat je een verhaal bent kwijt geraakt dat je hebt geschreven of een muziekakkoord dat je binnen jezelf hebt horen spelen.

Is een verlies bedoeld om verloren te raken voor onbekende reden? Was het verhaal bedoeld om niet het licht van de dag te zien? Was het akkoord om nooit gehoord te worden? En dan komen de waarom vragen en je gaat meer nadenken.

Lieverd, je wilt het Leven niet achteraf bekritiseren. Je hebt al de antwoorden niet nodig. Het is helemaal in orde om zonder al de antwoorden te wezen. Tekens kunnen een vooringenomenheid worden.

Je begint je de klok rond af te vragen. Zo bezig ben je met het luisteren naar tekens van boven dat je jezelf afleidt van leven van het leven hier op de Aarde. Of, het kan worden gezegd, je leeft het leven voornamelijk vanuit een perspectief van analyse wat nauwelijks het punt van het leven is. Waarom zou je het leven er op los analyseren?


In zekere zin, is jouw leven wat je ervan denkt. Wat je denkt van jouw leven is dat wat je ervan maakt. Oh, Mijn God, er is geen speculeren over het leven en over het afvragen wat dit betekent en wat dat betekent van wat dit zou kunnen betekenen of wat dat zou kunnen betekenen. Met analyse put je jezelf uit tot op de bodem. Je kunt heel goed teveel maken van dat wat het geheel niet naar buiten toe doet brengen.

In het geval van het verloren verhaal, van een verloren akkoord, is het punt dat het verloren is geraakt en jij bent er om het leven te leven.

Weet je, het beste wat je kunt doen is de ene stap of pas na de andere te nemen. Met een verloren verhaal, blijf je zitten met andere keuzes dan wanneer het geschreven verhaal nog beschikbaar voor jou is.

Er zijn altijd nieuwe akkoorden voor jou om te ontdekken.

Wanneer je iets belangrijks verliest voor jou, maakt niet uit hoe belangrijk de betekenis is voor jou, je gaat door, op de een of andere manier. Wanneer je een paard verliest waarop je reed, kennelijk zal je een ander paard vinden om op te rijden. Dan ga ja verder op het nieuwe paard. Of, je lift of je loopt. Is dit tragisch?

In het geval van een verloren verhaal, of je beslist om het nog een keer te proberen en het te reconstrueren of een nieuw verhaal begint je te inspireren. Wat je beslist niet moet doen is om erover te steunen en kreunen. Je bent er om verder te gaan. Ga vooruit.

Je zou kunnen proberen het verhaal te herschrijven, maar het creatieve vruchtbare is er niet meer. Dus ga je door met een nieuw verhaal.

Of, je besluit om niet te proberen het verloren verhaal te schrijven vanuit nul of niets. Zo zal het zijn.

Wanneer je een geliefde verliest, gehecht aan de wereld zoals jij bent, rouw je hoe dan ook en dan vroeger of later, sta je op uit de rouw.

Wordt wakker, sta op van alle verliezen. Het leven heeft je een andere ervaring uitgewisseld met een voormalige. Zelfs het verlies van een innig geliefde maakt ruimte voor iets meer van jou.

Geliefde, de zon schijnt altijd ergens. Het is voor jou om te vinden waar.

Ik zou kunnen zeggen er zijn geen verliezen ooit omdat je in de eerste plaats niets in je bezit hebt! Ik zal ook herbevestigen dat, in het geval van een dierbare wiens lichaam dood gaat, je geliefde niet enkel in één kamer van jouw huis verschijnt. Je geliefde zal weer aan je, voor je verschijnen in elke kamer.

Wanneer je in staat bent om Oneindigheid te herinneren, ben je niet beperkt tot de tijd. In de Oneindigheid bestaat tijdeloosheid. Er zijn geen minuten. Er zijn geen uren. Er is geen gebrek van wat dan ook.

Afwezigheid, maakt niet uit hoe krachtig je dit mag voelen, is een onmogelijkheid. Je zal worden herenigd.

Er is een dubbelzinnigheid met betrekking tot het concept van het verleden. Ik kan zeggen jij en je geliefde zullen worden verenigd.

Ik kan ook in waarheid zeggen dat er nooit een scheiding was behalve in je gedachten. Je dacht dat jouw gedachten echt waren, maar de veronderstelling waar je gedachten op gebaseerd waren zijn onwaar.

Een fysieke verschijning ging van het toneel af. Zielen raken oneindig.

Dit is geen idee om mee te spotten. Het fysieke is een mooie expressie van het Leven. Geniet van je tijd in de fysieke wereld. Denk niet dat je niet gevraagd hebt voor het Leven in de Wereld, want dat deed je wel zeker.

Het leven is niet bedoeld om een domper voor je te zijn. Houd je attitude in de gaten richting het Leven van de Wereld.

Nu wil Ik je graag iets anders vertellen inzake dit punt.
Ergernissen, irritatie, pijn enzovoort zijn niet mogelijk zonder het fysieke.
Zonder het fysieke, is er geen kleinzieligheid. Is er geen boos worden.

Is er geen alleen voelen. Zonder het fysieke, zouden er geen gewoontes zijn. Er zou geen afhankelijkheid zijn van de tijd. Zonder het fysieke, zou je niet ouder worden.

Zonder het fysieke, wat zou je kunnen ergeren? Zonder het fysieke, zouden er geen neuzen zijn om te snuiten, geen vermoeide voeten, geen vingernagels om te vijlen. Zonder het fysieke, zou je in een andere taal zijn.

Vertaald door: Anja
http://heavenletters.org