Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 23 september 2016

Heavenletter 5782 De Schoonheid van het Leven van Iedere Dag / 23 September 2016

De Schoonheid van het Leven van Iedere Dag
Brief uit de Hemel
23 September 2016


God zei:

Je denkt dat je misschien hulp nodig hebt bij het hanteren van spitse opmerkingen of vuile blikken door anderen toegekomen aan jou of misschien het feit dat je helemaal over het hoofd wordt gezien. Je kan denken dat je hulp nodig hebt bij veel zaken behorende bij moed en bij het hanteren om door de valkuilen van het leven in de wereld te komen.

Wat je werkelijk nodig hebt is het bereiken van vertrouwdheid door je kalm te voelen en daarvoor daaruit voortvloeiend meer kalmte, openhartig en toch steeds kalmer.

Hoeveel keer heb je later gedacht aan wat je gewenst had te zeggen in plaats van wat je hebt gezegd of wat je niet hebt gezegd of niet aan gedacht hebt op dat moment? Waar je hulp bij nodig kunt hebben, is dat je in verdediging bent. Verdedigend, breidt je situaties uit die het niet nodig hebben om uit te breiden. Wees als de koele wateren. Heb één confrontatie minder om te betreuren.

Je kan voelen dat het aan jou is om er zeker van te zijn dat er geen gebruik van je gemaakt wordt. Je hebt een veel grotere angst om te voorkomen dan dat er gebruik van je wordt gemaakt, lieverd. Je mag willen om je overhaaste reacties te voorkomen. Je overhaaste antwoorden kunnen één van de hoofdgebieden van het leven zijn voor jou om te beperken.

Herinner jezelf eraan dat stilte goed is. Stilte is balsem. Je kunt tijd nodig hebben om jezelf eraan te herinneren dat er blanco plekken zijn die niet gevuld hoeven te worden. Op deze manier, zal je meer vrede creëren in de wereld. Geen onjuist respijt. Een oprecht.

Het is begrijpelijker dat je jezelf te hulp roept. Het is begrijpelijker gericht naar jou toe. Het is het grotere geheel waar je naar op zoek bent.
Als je begrijpt wat er aan de hand is en wat er gaande is met anderen, zou je leven meer lieflijk zijn. Het zou meer lieflijk zijn als je aanstoot nemen, laat gaan.

Ego zou niet op komen dagen voor zijn plezier, je sjofele ego.
Jouw ego zou zich nederig voelen voor de schoonheid van het leven.
Jouw ego zou niet oplaaien als een vurige draak. Je zou zelfs in vrede leven. Je zou erkennen dat je je nergens zorgen om hoeft te maken.
Je zou erkennen dat je niets hebt om hoog op het paard te gaan zitten.
Je zou jezelf gemakkelijk kunnen losmaken van verwikkelingen in de wereld. Je zou boven de wereld komen. Je zou beseffen dat je hier bij Mij aan het zitten bent. Je zou niet onderworpen zijn aan negativiteit
Wanneer je weet dat je hier bent in de Hemel, met Mij in de Perfecte Pracht van Vrede. In feite, zou je een natuurlijk exponent van vrede zijn.
Je zou geïncarneerde vrede zijn.

Wanneer je naast Mij zit, welke obstakels zou je per vergissing kunnen zien? Waarom, je zou niemand zien, helemaal niet. Er zouden geen obstakels zijn om te zien. Je zou ze niet kiezen uit de menigte. Je zou kunnen herkennen dat je een stille juichende menigte bent van Één, want je hart zal gevuld zijn met Éénheid. Traag van begrip zal niet binnenkomen, want je kent je Éénheid.
Je zou het bestaan van problemen niet kennen. Je zou ze niet verzinnen. Je zal ze niet voorzien. Je zou over hen vergeten. Jouw aandacht zou beslag leggen op de schoonheid van het leven van alle dag. Je zou jezelf overtreffen. Je zou al de puinhoop overslaan waarvan je dacht bij betrokken te zijn. Je zou eerlijk tegen jouw Zelf  zijn wat een andere manier is om te zeggen dat je eerlijk zou zijn tegen Mij.

Wat je tussendoor uitgekozen kunt hebben in het verleden zonder het te realiseren, het is geweest tussen een makkelijk en een moeilijk leven.
Je hebt angst gekend en blokkades in ieder venster en achter iedere deur. Je hebt alarmen horen afgaan toen iets onverwachts op je afkwam.
Je was oplettend voor alles wat er op je af kwam.  Je verwonderde je over zoekende anderen en hun motieven en wie zij werkelijk waren.

Al de gedenkplaten over motto van de wereld konden je niet afraden.
Je knipperde met je ogen. Het leven was niet begrijpelijk. Je was aan handen en voeten gebonden in wantrouwen. Nu is er een nieuw gezicht van het leven snel aan het naderen. Er is niets voor je te doen om gereed te zijn voor het uitbreiden van jouw leven. Het is niet nodig om te wantrouwen. Laat vertrouwen erin en wantrouwen eruit. Kom hier bij Mij.

Vertaald door: Anja